RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Mette Hanekamhaug

Skolebesøk

I morgen skal jeg besøke Nordahl Grieg skole i Bergen for å snakke med elevene. Hovedtemaet er spiseforstyrrelser, men for meg handler dette om så mye mer.

 Forebyggende arbeid er på svært mange områder avgjørende for å sikre en god folkehelse, både fysisk og psykisk. Vi i Fremskrittspartiet mener vi må bli flinkere til å tenke forebyggende på både når det kommer til skole, helse, omsorg og rusbehandling. Bedre forebygging vil føre til store samfunnsøkonomiske besparelser, men aller viktigst er det at vi vil forbedre og redde menneskeliv.

 Dette blir mitt første foredrag på en skole etter jeg stod frem om spiseforstyrrelser. Det er med delte følelser jeg tenker på dette. Jeg er veldig spent, spent på reaksjonene som kommer, på spørsmålene som blir stilt. Selv om jeg har fortalt historien min en del ganger allerede, er det fortsatt krevende å fortelle den. Det krever energi og krefter å blottlegge sitt innerste, selv om en har gjort det tidligere.

 Samtidig mener jeg dette er viktig. Det er viktig å forebygge slike problem og det må en gjøre på mange plan. I budsjettet prioriterer vi å satse på blant annet skolehelsetjenesten, den er alt for dårlig i dag. Gjennom å reise rundt på skoler, håper jeg også at jeg kan være med å forebygge. Dersom jeg kan hjelpe et enkelt menneske med min historie kan jeg gjerne fortelle den om og om igjen til jeg blir blå.

 Jeg vil få frem noen av mytene rundt spiseforstyrrelser. At det for mange ikke handler om kropp, men kontroll, et desperat ønske om å føle mestring. Jeg vil forsøke få de med meg på å hive "janteloven" ut av samfunnet vårt en gang for alle. Vi SKAL tro vi er noe, det må bli slutt på at vi blir opplært til å ikke synes best om oss selv! Tro bra om andre - OG VåG å TRO På DEG SELV!

 Skal legge ut noen tanker og refleksjoner rundt foredraget i morgen etter jeg har holdt det. Noen innspill til ting jeg bør ha med?