RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Mette Hanekamhaug

Skolebesøk

Engasjement inspirerer. å reise rundt på skoler og besøke elever er en enorm energiinnsprøyting for meg, og gir meg verdifulle innspill, synspunkter og nye ideer!

I dag har jeg besøkt Horten vgs. En skole som virkelig har utrettet og fått til mye. Elevrådet har stor medvirkning på skolehverdagen, og elevrådslederen har et engasjement og en drivkraft for skolen og elevene som ytterst få. Det var en fornøyelse å bli vist rundt og fortalt om skolen av han og slik oppleve den lidenskapen han har for å forbedre elevenes hverdag. Samtidig virket lærerkollegialet fantastisk, og det var flott å høre så mange lovord om lærerne og rektor fra elevene.

 Skolen har også opprettet en eget forskningslinje (som klang godt i mine FrP-ører som virkelig ønsker en satsing på realfag) som jeg synes hørtes meget bra og interessant ut!

Under skolebesøket hadde jeg to skoletimer med elever fra medier og kommunikasjon, politikk og samfunn og noen fra idrettslinja. Første delen brukte jeg på å fortelle om "veien til Stortinget", samt hvordan det daglige arbeidet her er. Når jeg reiser rundt slik er det alltid viktig for meg å understreke den gode tonen mellom partiene, og fremheve hvor viktig det er å skille mellom person og politikk. Siste timen innledet jeg med skole og utdanningspolitikk, for å så ha debatt om hovedsaklig dette temaet. Her kom det mange bra innspill og kommentarer, samt gode utfordringer og problematiseringer til det jeg hadde sagt.

årsaken til at jeg finner slike skolebesøk inspirerende er at en ser at det er stort engasjement! De som sier ungdom ikke er engasjert og ikke opptatt av politikk har tydeligvis ikke vært på mange skoler rundt omkring. Her var det så mange innspill og tilbakemeldinger at vi ble langt ifra ferdig med debatten. Det er også litt av årsaken bak dette blogginnlegget. Jeg sa på slutten at jeg skulle opprette et eget innlegg om skolebesøket, slik at vi kunne fortsette den politiske debatten i kommentarfeltet på dette. Så nå legger jeg ut dette og ser frem til en god debatt under dette innlegget! Og til dere andre - sleng dere på i diskusjonen :)