Snart jul!

Nedtellingen til jul kan snart begynne. ærlig talt begynte vel min allerede i mars engang, men snart kan den i alle fall offisielt begynne. Og jeg gleder meg!

Julen er noe av det beste jeg vet. En tid satt av til kos og hygge, god mat og drikke, familie og kjære, fri fra jobb, mas og stress( i alle fall for oss som ennå ikke har startet egen familie, men fortsatt får servert sprøstekt ribbe og pinnekjøtt av våre foreldre) og en høytid satt av til å vise de rundt oss at vi bryr oss.

Noe jeg er tilhenger av er litt utradisjonelle julegaver. Gaver som ikke nødvendigvis er de dyreste og mest fancy, men gaver som gir noe ekstra, noe annerledes.

Nå må jeg vel i all oppriktighetens navn(det er jo tross alt snart jul) innrømme at deler av dette kanskje stammer fra tidligere år da økonomien kunne være særdeles skral. Dette kombinert med et litt for dominant Onkel Skrue-gen har medført at jeg ofte har tydd til kreative løsninger som koster mindre. Mitt første år i dette sporet var da jeg var 14. Utstyrt med lite lommepenger (ryddet vel ikke rommet godt nok) valgte jeg å tilfredsstille forfatterspiren i meg og skrev en "krimroman". Denne trykket jeg opp, bandt sammen og gav til nesten samtlige familiemedlemmer i nær og fjern slekt til jul. Artig minne for dem, billig for meg!

De senere år har jeg opprettholdt tradisjonen. Riktignok ikke med å skrive en ny bok hver jul, men å gi litt andre typer gaver enn den dyreste klokka eller nyeste teknodingsen(ja, er klar over at jeg virker gammeldags ved å bruke det ordet, men jeg har virkelig liten kunnskap på fronten). For to år siden satte jeg i gang en liten "aksjon" internt i mitt lokallag av FrP hvor jeg oppfordret alle til å gi seg selv og familiens medlemmer et fadderbarn i julegave. Det vil jeg også i år oppfordre flere til å gjøre! Samtidig gir flere frivillige organisasjoner, som Plan, Kirkens Nødhjelp osv deg mulighet til å kjøpe mer symbolske gaver: http://www.givemefive.no/

 

Jeg vet at det nok for mange oppleves som litt tidlig å skrive om julen allerede, men siden jeg allerede har gått i rundt 9 mnd med "Jingle Bells" i hodet, så Disneys julefilmer i sommerferien og allerede har pyntet med juletre, lys, adventsfarger og sjokoladekalender både hjemme og på kontoret føler jeg det var på sin plass å i hvert fall nevne temaet.

Håper flere av dere tar en kikk på de litt mer alternative julegaver i år! En liten sum, en liten ekstragave kan være med på å gjøre enorme forskjeller for flere mennesker. Se på julen som en unik mulighet til å glede de som trenger det mest!

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.