*Nettavisen* Nyheter.

Sosiale medier - et valgkampfenomen?

http://www.smp.no/nyheter/innenriks/article244422.ece

Valgkampen i fjor var sterkt preget av politikernes inntog i sosiale medier. Alle som kunne krype, gå og mene kunne delta i samfunnsdebatten og engasjere seg gjennom internett, noe vi som stilte til valg også gjorde.

Flere politikere sa de var på sosiale medier fordi de syntes det var viktig å "være tilstede der folk er", og, "lytte til velgerne". Da er det litt rart at de samme politikerne ble helt borte fra de sosiale mediene så snart valgkampen var over. Er ikke folkets meninger viktige nå som det ikke er valg på en stund? Jeg ser for meg at de samme personene som har glimret med sitt fravær på sosiale medier etter valget kommer til å trappe aktiviteten betraktelig opp igjen til neste år. Elvis hadde visst ikke left the building likevel - han hadde bare en lang spisepause. Eller som en AP-politiker som ble konfrontert med dette sa: hun "hadde ikke godt nok datautstyr til å bruke internett..."

Jeg er opptatt av å være tilstede på sosiale medier, og bruker ofte flere timer daglig på å være på facebook(og nei - ikke for å sjekke statusoppdateringer som "har vaska gølvet i leiligheten", "nettopp skiftet bleie på lille tulla "), twitter og bloggen. Dette fordi jeg faktisk mener disse er viktige arenaer å være på! Velgerne er ikke en gjeng med sauer som en skal forsøke riste med bjella for annethvert år og tro det er bra nok. Vi politikere representere faktisk velgerne. De har stemt på oss nettopp for å sørge for at deres - velgernes - interesser skal ivaretas .En politiker er ikke valgt inn fordi folka i fylket ville at du som person skulle reise til Oslo og koke kaffe! Man er valgt inn for å sørge for at velgerens stemme og meninger blir hørt. Det kan virke som om mange politikere glemmer dette...

Samtidig ligger det jo også egoistiske motiver bak min aktivitet på sosiale medier. Det gir meg mulighet til å holde meg oppdatert på hva folk er opptatt av akkurat nå, hvilke saker som er aktuelle og hvilke problemstillinger en bør ta tak i. Samtidig er det et forum hvor en kan lufte nye politiske tanker og ideer for å høre hva andre mener, sette seg inn i andres synspunkter, skape debatt, dialog og diskusjon rundt nye tanker. Slik får en frem forskjeller, nyanser og kompromiss om hvilke politiske løsninger og retning dette landet faktisk skal ta.

Og det er viktig for meg som person, da det gir folk anledning til å komme med tilbakemeldinger på jobben jeg gjør. Gjennom å åpne for kommentarer og innspill blottlegger en også litt seg selv, og gir folk mulighet til å si rett ut hva de mener om deg og din innsats - til alles beskuelse. Jeg har på flere innlegg fått mange kommentarer, motinnlegg og kritikk, som jeg oppriktig talt er utrolig glad for og som bidrar til en frodig debatt. Disse innspillene er til nytte for meg som politiker. Da får jeg tåle at en del innlegg og kommentarer består av direkte personangrep og hets.

Disse grunnene gjorde at jeg begynte med, fortsatte med, holder på med OG kommer til å fortsette med sosiale medier. Så får de politikerne som mener dette er tull i mellomvalgår og viktig to mnd før valget fortsette med det. Folket gjennomskuer dem.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.