Gå til sidens hovedinnhold

Still krav til elevene!

Fremskrittspartiet ønsker å ha en skolepolitikk som er basert på hva erfaring og forskning sier gir best læring. Symbolske eksperimenter og ideologiske tilnærminger som dessverre har preget skolepolitikken under SV-styret ønsker vi å stanse.

Vi har vært tydelig på hva vi ønsker fra skolen og lærerne i mange år. Vår politikk på dette området har vært fast, tydelig og klar; vi må ha faglige dyktige lærere med som viser god klasseledelse, som har autoritet og som stiller krav til elevene. SVs lekestue og misforståtte snillisme i form av aversjon mot prøver, karakterer og annet virker mot sin hensikt.

En kan si så mangt om reformene som har vært i norsk skole gjennom de siste tretti årene, og det samme kan vel sies om drivkreftene bak disse. Gudmund Hernes var statsråd for AP på sin tid og det er ikke ofte jeg velger sitere politikere fra den politiske leiren. Men han hadde et godt sitat; I Norge er det vanlig å peke på at prestasjonskrav kan føre til prestasjonsangst. Det glemmes lett at de også ofte fører til prestasjoner. Og det er noe jeg mener vi bør huske på og ta med oss når det kommer til utformingen av fremtidens skole.

Det kom nylig en dansk undersøkelse som atter en gang stadfester av FrPs politikk på skole er den rette veien å gå. Den understreket betydningen av lærerrollen og hva den skal inneholde. Spørsmålet er bare hvor mange slike en trenger før også regjeringspartiene får øynene opp for hva som gir bedre læring?

Reklame

Kurs: Slik handler du Bitcoin