RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Mette Hanekamhaug

Stopp mistenkeliggjøringen av foreldre!

Regjeringen har varslet flere innstramminger i dagens fraværsreglement, noe vi er enig i. Problemet er at flere av tiltakene rammer feil og er svært lite konstruktive.

Det første de gjorde var å redusere antall gyldige fraværsdager en kan stryke fra vitnemålet fra 14 til 10 dager. Således valgte de å straffe alle de elevene som er opptatt i politisk, organisatorisk eller frivillig arbeid gjennom å forsøke redusere slike aktiviteter.

Det nye nå er at samtlige fraværsdager i ungdomsskolen må dokumenteres gjennom legeerklæring. Samtlige av landets 12-16åringer skal nå altså sluses gjennom allmennlegekontorene for hvert minste tegn til kopper, influensa eller feber.

Dette er en helt feil prioritering av ressursene innenfor helse. Sykehuskøene øker hvert eneste år, flere opplever å måtte vente ukesvis for time hos fastlegen og helsevesenet er sulteforet av regjeringen. Da kan vi ikke pålegge legestanden enda mer ansvar og tidsbruk på denne ordningen.

Samtidig er dette en mistenkeliggjøring av foreldrene. Dette forslaget viser at en ikke stoler på foreldrenes dømmekraft overfor egne barn, at en mistenkeliggjør dem og fratar dem ansvaret for egne barn.

Jeg har sak på dette i på dagbladets nettsider nå, og det er gledelig at arbeiderpartimedlem Hadia Tajik er enig med meg om at dette tiltaket er meningsløst og rammer feil. Bare så synd at statsråd Halvorsen nok ikke er særlig opptatt av det.

Dette forslaget føyer seg bare inn i rekken av velmenende og håpløse tiltak fra Regjeringen, som dessverre gang på gang skyter milevis utenfor mål.