*Nettavisen* Nyheter.

Stopp mobbingen!

De siste to årene har jeg hatt et tett og godt samarbeid med

Stopp Mobbingen

, en organisasjon som ivaretar ofre for mobbing og deres pårørende. Det er trist å erkjenne at vi har behov for denne bevegelsen.

Mobbing er et stort problem på skolen, og har vært et stadig økende problem de siste 6 årene. Halvorsen erklærte kamp mot mobbing da hun tiltrådte som kunnskapsminister for to år siden. Det må være den mest beskjedne krigen noensinne kjempet.

Opplæringsloven er elevenes arbeidsmiljølov. Den er i sin utforming meget bra, og er ment til å beskytte alle aspekter i elevenes skolehverdag - inkludert et godt miljø uten mobbing. Dessverre hjelper det ikke med gode lover når ingen følger dem.

Hver dag begås det tusenvis av grove lovbrudd. Tusenvis av barn blir revet i fillebiter av mobbere uten at det får konsekvenser. Igjen står fortvilte foresatte, mobbere som ikke blir stoppet og elever med mentale arr kanskje for resten av livet.

Vi i Fremskrittspartiet mener det er på høy tid å ta tak i dette! Vi må innføre reelle sanksjonsmuligheter for brudd på opplæringsloven. Lærerne, skoleledelse og skoleeiere er pliktige til å ta tak og bidra til å løse opp i mobbekonflikter. Dette ansvaret må de begynne å ta på alvor, og sentrale myndigheter må sørge for konsekvenser dersom dette ikke tas!

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag