Strenge sanksjoner. Raskt!

http://www.siste.no/okonomi/arbeidsliv/article5323195.ece

I går tok kunnskapsminister Halvorsen til orde for å gå gjennom regelverket for å se på hva som skjer med lærere som mobber elever. Jeg er glad for at regjeringen omsider innser at dette er et problem.

FrP har lenge ment at situasjonen er uholdbar. Vi utfordret i fjor regjeringen på å sørge for at lærere som beviselig har mobbet elever skal avskjediges og miste retten til å undervise. Utfordringen ble aldri besvart og saken lagt død av kunnskapsministeren.

Elevundersøkelsen viste at det var tusenvis av barn som ble mobbet av læreren sin. Lærere som mobber elever er et enormt misbruk av det tillitsvervet en har som lærer. I de aller fleste tilfeller hvor slikt blir påvist i dag blir det enten forbigått i stillhet av rektoren eller læreren bytter klasse. Det er ikke bra nok!

"Ting tar tid" er et velkjent uttrykk i politikken. Vi i FrP tok saken, og utfordret regjeringen. Nå, først et år senere varsler kunnskapsministeren en gjennomgang av situasjonen.

Ekstra ille er det at vi antagelig må vente i flere år til før det skjer noe praktisk. Situasjonsrapporter skal utarbeides, det skal nedsettes utvalg for å se på mulige konsekvenser, etter enda et år kommer kanskje et konkret forslag som etter et års tid kan bli til et vedtak. Regjeringen, kunnskapsministeren og byråkratene har kanskje tid til å vente, men det har ikke mobbeofrene.

Innfør strengere sanksjoner overfor lærere som mobber elevene nå!

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Mest lest på Nyheter

Annonsebilag