Gå til sidens hovedinnhold

Struts - Norges nasjonaldyr?

Vil anbefale alle å lese denne artikkelen.
En artikkel som setter ord på det mange føler, men ikke tør vedkjenne seg. Setter ord på en situasjon mange kjenner, men ikke tør snakke om. Setter ord på et problem mange av oss ser, men ikke tør adressere.

Hvorfor tør en ikke det? Fordi det er politisk ukorrekt. Det er ikke «lov». Den politiske venstresiden som for lenge siden har tatt patent på hva som er «korrekt» og tillatt å si har forbudt dette for lenge siden. Strutsementaliteten er god å ha i vanskelige spørsmål ? for dette er virkelig et utfordrende tema å snakke om. Det er lettere å lukke øynene for et problem, late som det ikke eksisterer, ignorere den gnagende følelsen av at noe ikke stemmer, noe må skje. Det har de fått lov til lenge.

Når da partier som Fremskrittspartiet stadig forsøker løse problemet, forsøker å løfte frem en debatt om hvordan en skal takle disse utfordringene blir de konfrontert med disse ubehagelighetene. Konfrontert med en virkelighet de ikke vil vedkjenne at eksisterer. Fordi de har ingen løsning, det er en vond erkjennelse.

Da er det viktig med slike artikler, viktig at enkeltmennesker tør å fortelle sin historie, sette ord på virkeligheten vi vet eksisterer, men ikke tør snakke om. Viktig med stemmer som tør reise seg.

Reklame

Regntøyet du trenger til den norske sommeren