RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Mette Hanekamhaug

Symboler foran menneskeliv

For å få det avklart først - jeg er glad for at regjeringen nå kanskje ser ut til å innse alvoret med mobbing og behovet for endring. Men jeg er regelrett forbannet over at deres behov for å hevde seg selv politisk, går ut over mange tusen barn og unge.

For over ett år siden fremmet Fremskrittspartiet forslag om innføring av et skoleombud. Dette skal ivareta hele Opplæringsloven, og fungere som en kanal for informasjon, støtte og juridisk bistand for elever i skolen og deres foresatte. Dette er et svært viktig tiltak i kampen mot mobbing. Dette stemte regjeringspartiene mot.

Nå varsler VG at Regjeringen "vil ha eget mobbeombud". Dette er noe Halvorsen også har nevnt et par ganger det siste halvåret. Dette oppslaget gir meg svært delte følelser.

Jeg er glad for at de kommer, som i mange andre saker, diltende etter FrP og fremmer mange av de samme tiltakene og forslagene som vi tidligere har fremmet. Jeg er imidlertid forvirret fordi jeg ikke skjønner hvorfor de stemte mot vårt forslag. Jeg blir forbannet da jeg innså at de stemte imot fordi politikk er viktigere enn praksis, fordi symboler er viktigere enn sanksjoner og fordi de mer opptatt av velgernes gunst fremfor enkeltskjebner og barns liv.