RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Mette Hanekamhaug

Tiltak mot overfallsvoldtekter. Nå!

I går var jeg med i Debatten, der overfallsvoldtekter var tema. Oslo er i en tragisk situasjon nå, og vi må sette inn tiltak raskt.

Enkelte i panelet kom inn på at vi må drive holdingsarbeid, seksualopplysning og så videre. At Ola, Kari og Ali får lære sunne holdninger er jeg for. Men det vil ikke få ned antallet overfallsvoldtekter i dag.

For å få ned antall overfallsvoldtekter kreves det noen effektive strakstiltak: Flere, og mer synlig politi i gatene. Vi har 126 nyutdannede politistudenter uten jobb. La oss få dem inn i aktiv tjeneste så fort som mulig. Politiet må få mer ressurser, og de må prioritere kampen mot overfallsvoldtekt. Straffene må heves. å bli utsatt for en voldtekt er noe av det verste som kan skje et menneske. Da må også straffen gjenspeile det. Personer som begår mer enn to voldtekter bør få 30 år i fengsel. Med det vi vet om overfallsvoldtekter i dag vil det også være et effektivt tiltak å ha id-løse og kriminelle asylsøkere på lukkede asylmottak.

Jeg vil ikke bo i en by der jeg er redd for å gå ut på kvelden. Nå må vi ta byen tilbake, vi må få tryggheten tilbake.

P.S.

Jeg vil ønske justisminister Storberget god bedring. Han hadde sykdomsforfall fra Debatten i går. Håper han snart blir frisk.