*Nettavisen* Nyheter.

To moraler bedre enn en?

I årevis har arbeiderpartiet angrepet FrPs ønske om å åpne for flere deltidsansatte. Brutalisering av arbeidslivet har de kalt det. En brutalisering de tydeligvis ønsker velkommen, når de nå tar til orde for flere deltidsansatte: http://e24.no/jobb/regjeringen-vil-ha-flere-i-deltidsjobb/20376721


Jeg må innrømme at jeg har litt delte følelser knyttet til dette forslaget.


På en side er jeg glad for at AP tilsynelatende har innsett fornuften i å åpne for flere deltidsansatte og at de ser fordelene med dette.
Jeg er glad for at dette kanskje kan føre til en endring, glad for at en oppmykning av arbeidsmiljøloven kan skje
og glad for at dette viser at FrPs politikk nok en gang ligger foran de andres.


På den andre siden er jeg litt sur. Eller nei - egentlig er jeg eitrende forbanna. Forbanna over at AP underbygger og legitimerer politikerforakten. For ærlig talt kjenner jeg den selv sånn de holder på.
Nok en gang viser de at deres motstand mot våre forslag ikke bunner i annet enn forakt mot oss - ikke forslaget.
Nok en gang viser de at de snur kappa etter vinden, nok en gang viser de at for dem er symboler viktigere enn handling, politisk spill viktigere enn en god samfunnsutvikling.
Og nok en gang er de med på å bygge opp under årsaken til at folk ikke lengre stoler på politikere eller politikken.


Hva i all verden er det som gjør at når FrP foreslår det så er det en «brutalisering» av arbeidslivet, mens når de selv tar til orde for det så er det fornuftig?
Det er faktisk ikke slik at to moraler er bedre enn en, og en slik dobbeltmoral som regjeringen her fremviser skal en lete lenge etter!

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag