Gå til sidens hovedinnhold

Torsdag i Orkdal

Holder foredrag om utfordringene i norsk skole. Har en tendens til å bli en smule engasjert!

Det har vært litt stille på bloggsiden disse dagene da jeg har vært på farten konstant! Har forsøkt meg på mobilblogging, men ser ut til at det kanskje er en feil på siden. Har fulgt instruksjonene til punkt og prikke(såvidt jeg vet), men innleggene har ikke kommet frem her. Skal forsøke å få det fikset slik at jeg også kan blogge mens jeg er på farten :) Må legge til at jeg har en egen fanpage på fb hvor jeg kommer med oppdateringer kontinuerlig i alle fall.

Torsdagen tok jeg morgenflyet opp til Trondheim hvor jeg skulle tilbringe en hel dag i Meldal og Orkdal. En meget spennende og innholdsrik dag hvor jeg fikk muligheten til å møte og prate med mange ulike mennesker!

Dagen begynte med et skolebesøk på Meldal vgs hvor vi hadde stand i kantinen. Her møtte FpU og FrP opp mannssterke og vi fikk god anledning til å snakke med flere av elevene her. Dette er en ren yrkesfagskole, så jeg synes det var veldig interessant å prate med elevene og høre hvordan de opplevde skolehverdagen. Jeg fikk høre mye positivt om skolen og fikk følelsen av at trivselen er svært høy her. Snakket også med rektor som påpekte at de hadde tradisjon for å skåre høyt på Elevundersøkelsen fra år til år. Det er bra! Snakket med en del av elevene om anonym retting av prøver og det å gi elevene muligheten til å evaluere undervisningen og læreren. Dette fikk jeg svært gode tilbakemeldinger på - elevene er opptatt av rettfedighet i skolen! Begge disse temaene har jeg blogget om tidligere, så det er bare å bla seg bakover om du ønsker lese mer om hva Fremskrittspartiet mener om det :)

Etterpå dro vi til Orkdal vgs hvor jeg hadde to skoletimer med flere av elevene, i temaet samfunnsfag. Her snakket jeg litt om valgkampen og politikk generelt, men også en del om skole- og utdanningspolitikk. Dette var partipolitiske nøytrale innlegg, og mer en orientering om skole- og utdanningssystemet vi har i dag.

Etterpå bar det avsted til lunsj sammen med ordføreren i Orkdal som hadde mye å fortelle om stedet. Industrien står sterkt i dette området, og det var interessant å høre om alle fremtidsplanene de har.

Deretter var det stiftelsesmøte for Orkdal FpU hvor vi nedsatte et interimstyre, før det var duket for åpent møte. Dette var annonsert bra av Orkdal FrP på forhånd, og det møtte opp en stor forsamling. Jeg må si jeg synes det er svært positivt og energigivende at så mange mennesker bruker en torsdags ettermiddag/kveld på å komme å høre om Fremskrittspartiets politikk. Det kaller jeg engasjement! Det var et klart flertall av mennesker innad i egne partirekker, men også noen "utenfra" som var kommet for å høre på. Temaet var utfordringene i skolesektoren i Norge i dag.

To av tilhørerne fikk jeg også anledning til å snakke med etterpå, noe som var svært givende. Dette var to mennesker med lang faglig og mangfolding bakgrunn som hadde startet opp et prosjekt hvor de tok seg av ungdommer som ville/hadde falt ut av videregående opplæring. Prosjektet het Ungdom i vekst og har pågått i snart seks år. Disse hadde fokus på en praktisk tilnærming hvor ungdommene fikk gå rett ut i bedrifter og arbeide opp mot næringslivet istedet for å begynne rett på videregående opplæring. å høre disse to snakke om forebygging og det å hjelpe ungdom var utrolig inspirerende. Det er mye fantastisk arbeid som gjøres av frivillige og lokale aktører rundt om i dette landet, noe som gir meg håp og inspirasjon for hvordan vi kan bre dette til å gjelde elever i hele landet. Jeg gleder meg til å høre mer om prosjektet og deres tanker i forhold til denne problematikken fremover!

Reklame

Supertilbud: Nå kan du få gratis strøm til februar