*Nettavisen* Nyheter.

Tullball fra VG

VG fremviser i dag en fantastisk manglende mattekunnskap

, og forsterker derved sannheten i Fremskrittspartiets mantra om behovet for økt satsing på basiskunnskap i skolen.

VG har nemlig foretatt en undersøkelse blant landets rektorer hvor de har stilt en rekke spørsmål. Et av dem lød som følger: "Hvordan vil du vurdere Kristin Halvorsens innsats som kunnskapsminister?". Av statistikken kan en lese at litt over 30% av landets rektorer mente hun gjorde en god eller svært god jobb.

Den merkverdige, og nesten litt imponerende, manglende mattekunnskapen kommer til syne gjennom VGs fantastiske overskrift; "Digger Kristin", hvorpå ingressen kan fortelle at 4 av 5 rektorer synes Halvorsen gjør en god jobb.

Jeg er imponert over hvordan Norges største løssalgsavis VG klarer å gjøre 30% om til 80%. Etter nærmere gjennomlesning kan en se at de har tatt med kategorien "verken god eller dårlig" i utregningen. Altså har halvparten av landets rektorer oppgitt det sistnevnte svar, noe som kan tyde på at en enten ikke har noe forhold til kunnskapsministerens rolle og arbeid, ikke bryr seg, eller simpelthen mener hun er helt grei.

Men igjen, en kan nesten forstå avisens neglisjering av elementær matematikk. En overskrift med "landets rektorer mener Halvorsen gjør en helt grei/ok jobb" hadde liksom ikke vært like "juicy". Nei, at de "digger henne" selger bedre, så da får vi bare omdefinere svarene og tallenes verdi slik at de passer inn i den forhåndsbestemte overskriften og vinklingen på saken.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.