Gå til sidens hovedinnhold

Ulikt verdisyn

Forståelse og respekt for andre mennesker er for meg grunnleggende verdier, også for de som av ulike årsaker har havnet litt utenfor. Jeg må innrømme at jeg får vondt inni meg når jeg opplever at ikke alle deler disse.

I går ble det i Molde kommunestyre vedtatt ekstra bevilgninger til Frelsesarmeens prosjekt "Jobben". Et viktig lavterskeltilbud hvor rusmisbrukere får anledning til å arbeide og tjene penger. Et tilbud som gir de verdighet, et tilbud som anerkjenner dem som likeverdige mennesker, et tilbud de involverte setter enormt stor pris på. Det er jeg glad for.

Det smerter meg likevel å høre saksbehandlingen og vedtaket. Samtlige i Molde kommunestyre stemte for dette, alle unntatt en representant fra SV. Han mente vi ikke skulle prioritere slikt. Det kan nevnes at samme person var for bevilgninger til et jazz- og kulturhus, for slikt skal man prioritere.

Jeg er opptatt av å vise forståelse for andre menneskers meninger og oppfatninger, og til tross for at jeg ikke alltid er enig med de prioriteringer og valg de tar ønsker jeg å respektere disse. Det er viktig å respektere andres valg, selv om de er ulike fra de du selv ville ha gjort. Men jeg må ærlig innrømme at denne filosofien er vanskelig å holde på i denne situasjonen, sinnet og frustrasjonen i meg blusser opp og jeg klarer ikke fatte og begripe hvordan noen kan mene at slike prioriteringer er rett.

Men igjen - jeg får heller bruke energien på å glede meg over at vedtaket ble gjort, Jobben-prosjektet for økt støtte og at alle brukerne av tilbudet får oppleve gleden over dette

Reklame

Lansert i dag: Dette er det eneste stedet du får tak i Ultraboost 21