Gå til nye Nettavisen

Lyst til å se den nye Nettavisen?

RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Himanshu Gulati

APs løsninger på problemer de ikke tror på

"Jeg er mest fascinert over politikere som nå maser om at Wara skal løse et kriminalitetsproblem de inntil for kort tiden mente ikke eksisterte."
Foto: Farid Ighoubah (Nettavisen)

Sitatet er fra tidligere statssekretær i Justisdepartementet, Ove Vanebo (FrP). Det er en god illustrasjon på det vi så da APs byrådsleder i Oslo, Raymond Johansen, møtte opp på NRK for å løse unntakstilstanden på Oslo Sør og Øst som han noen få uker tidligere la sin kraft i å hevde at ikke eksisterte.

Dagbladet er ikke bedre. De kritiserer regjeringen på lederplass for å ikke gjøre nok, men senest i fjor hudflettet deres kommentator Geir Ramnefjell NRK for å drive skremselspropaganda i sin dokumentar om kriminalitet på Oslo Øst. Audun Lysbakken mener at Sverige sin rause innvandringspolitikk er som «et lys i Europa», og misliker at svenske tilstander blir brukt som en negativ betegnelse om problemene og utfordringene i Oslo. Alt dette til tross for at statistikken nå viser at 35 av de 36 unge gjengangerne med flere enn fire registrerte lovbrudd i 2017 hadde innvandrerbakgrunn.»

Raymond og Arbeiderpartiet må gjerne fortsette å benekte problemene inntil de skjønner de ikke kan lure folk for sannheten lenger. I mellomtid har FrP noen forslag til løsninger.

Kriminalitet må få konsekvenser

De som begår alvorlig kriminalitet må oppleve at det får store konsekvenser. Det må aldri lønne seg å drive kriminalitet. Regjeringen har satt opp straffer på en rekke alvorlige forbrytelser. Dessverre stemte Ap og venstresiden ned FrP og Høyres forslag i fjor om å øke straffen for de som begår flere alvorlige lovbrudd. Det er helt hinsides at kriminelle skal belønnes med strafferabatter om de begår flere alvorlige lovbrudd.

Ta problemet ved roten

Politiet i Oslo tok i går selvkritikk for at de ikke hadde tatt flere personer tidligere når de kun har gjort mindre straffbare forhold, og med dette latt de stige i hierarkiet i de kriminelle miljøene. Dette er en viktig selvransakelse. Det er derfor veldig viktig at man fokuserer på de unge mindreårige som står og selger hasj, begår vold eller er involvert i annen type uakseptabel aktivitet. Kommunen og barnevernet må også på banen og ta tak i de foreldrene som svikter sin oppdragelsesplikt ved at unge 14-15 åringer får holde på med gjengaktivitet uten kontroll eller begrensninger fra foreldrenes side. Foreldrene må stilles til ansvar, og der foreldrene svikter så må barnevernet inn.

Politiet må styrkes

Oslo er tildelt over 420 nye politiårsverk siden regjeringsskifte i 2013. I år alene får Oslo 86 nye politistillinger. Denne styrkingen må fortsette, spesielt i de mest belastede områdene øst i byen. Kontinuerlig polititilværelse er nødvendig slik at kriminelle og gjenger ser at de ikke kan oppholde seg på steder uten at de blir fulgt med på.

FrP har i regjering også vært med å sende ut 10 000 kriminelle utlendinger. Det betyr at vi i Oslo og andre norske byers gater har 10 000 færre kriminelle gående rundt.

Erkjenne at vi har problemer med innvandring

"Svenske tilstander" har nærmest blitt et varemerke og svensk eksportartikkel - og det er ikke uten grunn. I Sverige har man nektet å snakke om de gigantiske integreringsutfordringene som har oppstått, og fortsatt med en ukontrollert og fullstendig uansvarlig liberal innvandringspolitikk i en rekke år. Dette har gjort at problemene har utviklet seg til å bli uhåndterbare.

Vi har heldigvis ikke en slik situasjon i Norge, men vi kan komme dit om vi skyver problemene under teppet istedenfor å tak i de. Vi har nå sett eksempler på svenske tilstander også i vår egen hovedstad, og like farlig: vi har sett flere politikere, inkludert byrådsleder Raymond Johansen, forsøke å bortforklare dette med alle andre forklaringer enn hva det faktisk handler om. Dette må alle politikere, uavhengig av parti, slutte å gjøre. Vi må ikke gjøre oss selv de samme destruktive bjørnetjenestene som svenskene og andre europeiske land har gjort.

Vil du delta i debatten?
Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt. Her kan du enkelt bidra med din mening
(tjeneste under utvikling).