Høyres tilbakeskritt for kvinner

Landet står overfor enorme utfordringer. 300 000 mennekser står i helsekø, veibyggingen er en katastrofe, politiet oppklarer kun 16 prosent av vinningskriminaliteten. I en slik situasjon er det trist å se at den store diskusjonen på Høyres landsmøte er å innskrenke en av kvinners mest grunnleggende friheter i det moderne samfunn: retten til selvbestemt abort.

Jeg håper Høyres landsmøte tar til fornuft og stemmer ned forslaget fra programkomiteen. Kvinners rett til å bestemme over egen kropp omfatter også retten til å ta vanskelige valg. Vedtar de forslaget vil det være et tilbakeskritt for kvinners frihet over egen kropp. Dette er et tilbakeskritt FrP tar totalt avstand fra. Enkeltmenneskets mulighet til å ta egne valg har alltid vært kjernen i all Fremskrittspartipolitikk. Vi vil derfor aldri akseptere innskrenkninger i kvinnens rett til å bestemme over sitt eget liv, eller akseptere en strengere abortlov.

Landsmøtet er Høyres høyeste organ, og trolig den helgen i året der partiet har mest mediedekning. Høyre velger å bruke denne unike muligheten på en diskusjon om å begrense kvinners frihet. Som liberalist er dette for meg totalt ubegripelig. Dette er et slag under beltestedet for alle frihetsverdier jeg står for. Jeg gir gjerne Høyre noen innspill på hvilke saker de heller kan bruke den viktige landsmøtediskusjonen på. Det er nok å ta tak i: Massive etterslep på vei og toglinjer, en innvandringspolitikk uten kontroll og en kriminalpolitikk som overser ofrene.

Dette er saker FrP har tenkt til å arbeide med hver eneste dag fremover. Vi skal ta tryggheten tilbake i gaten, fjerne helsekøene og ta kontrollen tilbake i innvandringspolitikken. Ikke minst skal vi være garantisten for enkeltmenneskes frihet ? FrP vil fjerne statlig tvang, ikke tre flere forbud ned over hodene på folk. Jeg håper virkelig flertallet i Høyre tar til fornuft, og stemmer mot et forslag som etter mitt syn setter likestillingen tilbake flere tiår.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.