*Nettavisen* Nyheter.

Asylpolitikken - på tide med timeout!

- "steng grensene" inntil videreNår bilen krangler er det sunn fornuft å parkere den på verksted. Den samme parkering burde vi gjøre med norsk integrerings- og innvandringspraksis. Det er på tide med en grundig NAF-test og en lang time-out.

Vi kan bare innrømme det alle sammen. Norsk asylpolitikk er på de villeste veier og den gir uønskede og dramatiske konsekvenser. Norge har rett og slett ikke klart å skape et samfunn der innvandrere og asylsøkere lett glir inn som verdiskapende borgere.

Heller ikke behandler vi våre potensielle nye landsmenn på en god måte. Fordi, det er noe riv ruskende galt med systemet når Jens Stoltenberg mener det er helt greit å sende 10 år gamle barn som har levd sine liv i Norge til Somalia. Eller at mennesker sitter i det mørkeste uvisse i måneder og år. Måten vi takler og behandler strømmen av asylsøkere på er i min verden brudd på menneskerettighetene og ikke et demokrati verdig.

Hva har våre politikere egentlig stelt i stand når de utøver den makt og tillit de har fått via valg fra oss nordmenn. Listen over negative effekter av den feilslåtte måten å ta imot innvandrere på er veldig lang. Samtidig er det få som våger å diskutere dette, fordi man blir fort stemplet som Frp'er eller det som verre er. Og så er det jo så fordømt politisk ukorrekt å dra det triste opp av hatten. Selv den avslørende norske presse kvier seg for å gjøre dypdykk i de negative konsekvensene av dagens asyl- og innvandringssystem. Men det er mye å ta av og jeg nevner noe:

- VGs gjennomgang av voldtektsdommer viste at av 36 overgripere var 26 ikke-etnisk norske.

- I følge Fædrelandsvennen er 40.000 innvandrere sosialklienter: I snitt mottar en sosialhjelpmottaker 7.800 kr i mnd som betyr totalt 3,7 milliarder i året.

- Forskningen fra SSB viser at innvandrere fra lavinntektsland innebærer høyere kostnader enn inntekter både på kort og lang sikt. Hovedårsaken er at de har lavere yrkesdeltakelse, lavere skattbar inntekt og får mer overføringer enn andre.

- I følge oppslag i Finansavisen basert på tall fra SSB koster hver ikke-vestlige innvandrer staten 4,1 millioner kroner i løpet av livet. De 15.200 innvandrerne som kom i 2012, vil til sammen koste staten 63 milliarder kroner.

- Og stadig hører vi om tvangsekteskap, omskjæringer, mangel på norske språkkunnskaper, asylmottak som blir påtent, grov vinnings- og narkotikakriminalitet, kvinneundertrykkelse, familievold og partnerdrap.
Skal vi komme ut av vårt innvandringsuføre bør politiske uenigheter legges til side. Vi må rett og slett definere problemene, slik NAF gjør når en bil saumfares, og så må vi finne ut hvordan ting skal repareres. Og mens vi analyserer og finner løsninger er det lite klokt å ta i mot flere utfordringer. Vi må ta en ting av gangen. Vi må dessverre derfor "stenge Norges grenser" så lenge det tar for å finne ut hva som er feil og hva vi må gjøre for å rette opp det som er galt. Alternativet er et enda større fravær av kontroll og oversikt, fordi Norge i følge FAFO allerede har 13 prosent innvandring, som om 17 år kan øke til 23 prosent.

Jeg er for innvandring. Det er positivt for Norge og det er viktig for de som søker ly mot forfølgelse og redsel for egne liv. Det er også et faktum at Norge er avhengig av tradisjonell arbeidsinnvandring og Norge skal selvfølgelig være en del av verden. Men jeg vil at Norge skal være et godt sted å komme til. Et land der initiativ og egeninnsats belønnes med et godt liv. I dag er det for mye bedrøveligheter våre nye landsmenn blir møtt med og den norske uærligheten om de problemer som skapes gjør livet surt for oss alle. Og Norge er et alt for lett offer for de som kommer med uærlige hensikter eller ønsker å misbruke vår velferd. Norge bedriver en skylapp-politikk. På tide å finne ut hva som har gått feil så langt i asylpolitikken og la oss finne løsninger som gjør Norge til et godt land å bo i for alle.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.