*Nettavisen* Nyheter.

Hvor maktsyk er du Raymond?

Norge har sjelden sett en politiker svelge mer kamelkjøtt enn den nye byrådsleder Raymond Johansen. Selv ettåringer blir nå utsatt for Johansens maktbegjær.

Klikk på bildet for å forstørre.

 

Dere hyklere!
Hvis du lurer på hva det betyr "å sluke kameler" så er den presise definisjonen:
- Den som svelger en kamel aksepterer en situasjon som blir mer kostbar enn opprinnelig antatt.

Lurer du på hvor utrykket kommer fra så kan du slå opp din bibel i Matteus kapittel 23:
- Ve dere, skriftlærde og fariseere, dere hyklere! Dere gir tiende av mynte og anis og karve, men forsømmer det som veier mer i loven: rettferdighet, barmhjertighet og troskap. Blinde veiledere, som siler bort myggen, men sluker kamelen!

Klikk på bildet for å forstørre.

 


Korthuset raser
At kamelkjøtt stod på menyen da Ap, MDG og SV forhandlet om sin byrådsplattform er det ingen tvil om. Å stanse en modernisering av E18 og å gjøre Oslo til en bilfiendtlig by har allerede kostet Raymond Johansen mer enn han kunne ane. På sosiale medier blir han latterliggjort, og når det blir avslørt at hans grønne partner Lan Marie Nguyen Berg velger å ta drosje fra NRK til drikkestedet Asylet rett ved T-banestasjonen på Grønland, begynner korthuset å rase sammen.

Å bli fersket for manglende sammenheng mellom liv og lære er noe av det mest alvorlige en politiker utsetter seg for. Troverdigheten forsvinner like raskt som dugg for solen for både Ap, MDG og SV.

Å smile pent
Det som allerede nå har blitt et buemerke for Oslos nye byråd er at det fatter radikale vedtak uten å ha tanke for konsekvens. At Arbeiderpartiet som i mange år har hatt "stø kurs" som sitt primære politiske budskap nå åpner favnen for dagdrømmeriene til MDG svekker Raymond Johansens politiske kapital. Har Johansen latt seg blende av den kritthvite tanngarden til MDG og svelget ukritisk unna for å sikre seg byrådsleder-taburetten? Selvfølgelig er svaret ja.

De aller minste
Politikere som fremstår uten klokskap og som ikke evner å se rekkevidden av sine egne politiske vedtak er Oslo lite tjent med. Bilfritt sentrum viser seg allerede nå er et utopisk forslag og Vegdirektoratet med flere har sagt at byrådet kan bare glemme sine bakstreverske planer om E-18. Neste debatt som nå tar av er Johansens planer for de aller minste.

Byrådet skal nemlig innføre nattåpne barnehager. Heller ikke her har de rødgrønne utredet hva dette innebærer. Nattåpent er i utgangspunktet en stor seier for Aleneforeldreforeningen som i lang tid har jobbet aktivt overfor Ap, SV og MDG. Organisasjonen har alltid vært målbærer for de som bor alene, særlig skilte kvinner. I desember i fjor fremmet de tre partiene, med bakgrunn i et krav fra Aleneforeldrerforeningen, et privat forslag i bystyresalen om nattåpne barnehager og som nå skal bli en realitet. http://gulay-kutal.blogspot.no/2014_09_01_archive.html

Klikk på bildet for å forstørre.

 


Ikke svar å få

Det høres jo fint ut at aleneforeldre ikke mister jobbmuligheter, fordi kommunen snart tilbyr sovesaler for aldersgruppen ett til fem år. Å jobbe nattevakt er tydeligvis i den rødgrønne verden en menneskerett, men hvordan kommer dette til å se ut i detalj? Se det er det ingen som vet. MDG har ingen idé, Arbeiderpartiet videresender spørsmål om dette til SV, og SV har ikke svart ennå:

1) Er det vanlige barnehager som skal utvide med nattåpent, eller er det særskilte nattåpne barnehager det blir snakk om?

2) Hva blir åpningstiden for nattåpen barnehage?

3) Er det etablert en makstid for hvor langt et opphold i barnehage kan være?

Siden svarene uteblir blir derfor det meste spekulasjoner, men noen fakta kan legges til grunn:

1) Et barn bør trolig leveres til den nattåpne barnehagen minst en time før leggetid, derfor er klokken 18.00 et naturlig tidspunkt for de fleste.

2) En nattarbeider starter gjerne rundt 21.00 og runder av vakten klokken 06.00 og sover iallfall frem til 13.00-tiden.

Klikk på bildet for å forstørre.

 20 timer på sovesal

Tankesmien Skaperkraft forsøkte i sommer å reise en debatt om at de aller minste risikerer opphold på 20 timer hos andre enn mor eller far. I et leserbrev i Bergensavisen skrev tidligere byråd Fillip Rygg følgende:


- Noen vil kanskje si at våken tid sammen med foreldrene her vil bli tilnærmet likt for barn som går i en ordinær barnehage. Men skal vi bare telle våken tid? Hva med tryggheten foreldrene kan og skal gi til sine barn når de skal sove, på natten og når de våkner? Er barna bare noe vi plasserer vekk slik vi kan gjøre med dyr, biler og andre gjenstander? Hvem skal være de viktigste voksenpersonene i livet til våre barn, vikarene som bytter på å legge minsten?

http://skaperkraft.no/publikasjoner/artikler/artikkel/article/1317151

Den sveiseblinde
Politiske forslag som ikke er konsekvensutredet og drøftet i åpne debatter vil alltid utgjøre en demokratisk fare. Men for en sveiseblind Raymond Johansen som kun higer etter makt, er tydeligvis ikke et godt politisk håndverk førsteprioritet. Derimot er appetitten på kameler tydeligvis ubegrenset.

-----

PS: Etter at dette gikk i trykken sendte SVs Lena Jensen dette svaret på de tre spørsmålene:

- Nattåpen barnehage er et tilbud som skal gi foreldre trygghet for at barna blir godt tatt vare mens de må jobbe nattevakter. Vi kommer nå til å jobbe med å utvikle et godt tilbud. Det er mange gode erfaringer å hente fra Sverige. Vi tror det er lurt å ha barnehager som barna har et fast forhold til og kjenner de ansatte. Det er også naturlig at barna er der i foreldrenes arbeidstid, akkurat som i en vanlig barnehage. Vi kommer ikke til å lage rigide regler, men er opptatt av å lage gode barnehager som er til det beste både for barn og voksne. I en moderne by fortjener barna at kommunen legger til rette for dem.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag