RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Gunnar Krogh-Hansen

Pristest på Pushwagner

«En dag i familien Manns liv» til salgs.
Foto: Trond Andersen/ Blomqvist Kunsthandel

På vår sommerauksjon hos Blomqvists den 19 juni legger vi ut 21 strøkne Pushwagner-trykk fra 1980, som har ligget godt bevart i en skuff i snart 40 år. Selv jobber jeg som kunstekspert hos Blomqvist, og forbereder nå auksjonskatalogen. Trykkene skal nå selges samlet, med utropspris på 250-350 000 kroner. Det blir spennende å se på responsen fra publikum, for kunstmarkedet er slike salg ofte førende for prising av kunstverk. Prisene på Pushwagners kunst har vært mye debattert, og spekulasjonene om at verdien på kunsten skulle stige til himmels etter hans død har vært mange.

En optimistisk selger har lagt ut en tilsvarende serie trykk på Finn.no med en samlet pris på 735 000 kroner. Jeg mener at dette er en drøy overpris, men forventer samtidig at enkelt-trykk fra serien kan komme opp i 50 000 pr stk på auksjoner fremover. 

Det er ikke mange år siden trykkene ble solgt for noen få tusenlapper, på 80-tallet kunne de kjøpes for 100-lapper. Jeg spår at trykk fra «En dag i familien Manns liv» vil fortsette å stige i verdi i årene som kommer. Velkommen til visning - vi åpner dørene torsdag 7 juni klokken 18.00.

Kunsteksperten

Gunnar Krogh-Hansen

#pushwagner #kunst #kunstpriser #blomqvist