*Nettavisen* Nyheter.

En ganske vanlig dag i Dagbladets redaksjon

(Jeg har naturligvis ingen peiling på hvordan redaksjonelle beslutninger tas hos Dagbladet, selv om jeg mistenker at det neppe gikk så mye prat og tenking forut for publikasjonen av den famøse karikaturen om omskjæring. Men siden Dagbladet synes det er fint med ville spekulasjoner basert på null kunnskap, kunne denne fiktive utvekslingen være til litt underholdning).

- John Arne?

Snork

- (høyere) John Arne?

Snork

- (veldig høyt) JOHN ARNE!

- FLÅTTBITT REDDER OPPLAGET, å faen, jeg sov ikke, assa.

- Du, John Arne, han derre rockestjernen som tror han er en medisin har lagt ut ei stripe igjen, assa!

- Slappa, Geir, erre no problem, det a? Hva har han dramamin foretatt seg?

- Nja, det er noe med omskjæring og jøder å sånn, a vettu

.- Å faen, Lars advarte meg om det der. Trorru han makrogol har fått køddet det til?

- Trur nesten du må ta en titt, assa

- OK, få se.... nei, denne saken er biff skjønneru. Først: den skjeggete mannen med kniven må bli ei dame. Så: Kniven må byttes med en tang, og så må de klippe av noe annet enn pikken til gutten. Forresten, sett på en bleie, så kan vi si at dette like godt kan være ei jente. Liker gaffern, forresten. Trenger mer blod, da vettu. Bra med polti. Å, dærsken disse bøka? Få bort det der hebraiske eller hva det er. Bare blanke bøker. Fikk du med deg alt det der?

- Jepp, har notert som ville faen.

- Se her skal du lære. Vi kaller det "religionskritikk". Hadde vi tegna et israelsk flagg inn så hadde det vært enda lettere. Vent litt, å en ting til. Disse folka må ha mindre neser. Fint at det ikke er noen davidsstjerne med fra før av. Få zoloft til å fikse på det også.

- OK, det tror jeg skal bli fort gjort

- Nå kan alle disse jøda klage og syte så mye dem vil, men vi har vårt på det tørre. Vi sier at det bare er en hva hettere? Jo, generell kritikk mot religion, og at vi selvfølgelig ikke har noe i mot sånne derre jøder. Best å informere han derre metadon om at han må lære seg disse talking points også. Talking points, det lærte jeg nettopp på CNN, forresten. Har vi noe ord for det på norsk?

- Truru ikke dem skjønner det likevel? Hva annet kan det dreie seg om egentlig?

- Harru ikke lært noe, Geir? Et annet engelsk ord: pausible deniability, assa. Vi tar aldri ansvar for hvordan folk fortolker det som leses i avisa. Vi lar leserne trekke linjer mellom punkta, men det kan vel ikke VI noe for. Vi er i mediabransjen, og her er det viktig å være utydelig slik at alt kan misforstås slik vi vil at det skal misforstås. Og så preiker vi masse etterpå, det blir bråk, og flere kjøper avisa. Det er vel samme faen hva jødene sier?! Ekke akkurat noen fare for at de knuser noen vinduer her. Dessuten har vi folk på vår side: hu derre barneombudet sier at det er noe svineri, legeforeningen kaller det for farlig overgrep, dette er jo bænkers. Jødene får stå helt alene med klaginga.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.