RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Leif Knutsen

Er Magdi idiot?

Bare for å ha premissene klare:

  • I Norge er det ingen som taper popularitet eller respekt for å si noe stygt eller nedsettende om Israel. Det finnes egentlig ingen grenser, i hvert fall har ikke jeg oppdaget noen.
  • Tvert i mot blir du hyllet som "modig" hvis du tar helt av, enten fordi du hevder din ytringsfrihet eller fordi du står i opposisjon til en eller annen overmakt.
  • Det er helt vanlig for land med diplomatiske forbindelser å utveksle kondolanser når en statsleder dør. Det er ingen, noe sted, som oppfatter slik kondolanser som enighet med de døde statsoverhodenes overbevisninger, politikk, eller noe annet
  • Derfor var Erna Solbergs kondolanser alminnelig dannelse og høflighet fra Norge til Israel. Noe annet hadde vært helt uverdig for et land som Norge.

Men Magdi, verdensberømt i Norge, er rasende. Jeg gjetter jo bare, men jeg vil tro at han som statsminister ville skrevet noe slikt som "vi håper han råtner i helvete, den jævelen".

For slik retorikk, hvis man lever i en rappeboble, skaper fred og forsoning blant folk. Dude.

Men problemet ligger ikke hos Magdi (som motiveres hovedsakelig av PR-kåthet), men hos dem som er så overfladisk engasjerte i den virkelige verden at de faktisk roser ham. Som for eksempel Thomas Talseth, som har en eller annen forestilling om at Magdi hadde noe som helst å tape på å prate stygt om Israel. Eller en annen ganske kjent person som roser ham men synes det var for mye å lese da jeg la frem lenker som kunne nyansere karakteristikken om Sharon utover "jævel". (En betegnelse som visstnok sier alt hvis du er verdensberømt-i-Norge rapper).