Gå til sidens hovedinnhold

Fleetwood Mac ble yngre på scenen

Fleetwood Mac har eksistert siden slutten av 60-tallet, selv om mesteparten av sangene vi kjenner igjen er fra midten av 70-tallet. Bandet gjenforenes inni mellom for å spille inn nye låter og tjene noen penger på konsertfremføringer.

Konserten på Spektrum i går startet ut bra og ble bedre. Lindsey Buckingham forlot ikke scenen under hele konserten og tok både vokale og instrumentale utfordringer på strak arm. Man kan forstå hvordan karen holder seg tynn. Stevie Nicks greier ikke lenger de høye tonene, og det er lett å se at hun er drittlei noen av sangene. I hvert fall de hun sang til å begynne med.

Men alt tok seg opp i løpet av kvelden. Du kunne kjenne på kroppen at Mick Fleetwood la mer kraft i trommene, at Chris McVie poengterte rytmen strengere, og ikke minst at Stevie Nicks fant igjen inspirasjon. Skulle vært morsomt å vite om Oslo-publikumet inspirerte dem, eller om de som alle andre trenger mer tid til å varme opp ettersom de blir eldre. Det som begynte som en helt OK konsert et godt coverband kunne gjøre like godt, som en virkelig stor opplevelse - særlig på grunn av soloforestillingene fra Mick Fleetwood og Lindsey Buckingham.

Ser på Spotify eller lignende er det tydelig at bandet tjener pengene sine på å varme opp kommersielle rester fra storhetstiden, og disse låtene holder seg. Men dette er musikere som har et vedvarende ønske om å fornye seg. Deres til tider drøye monologer på scenen viser at det er vanlige folk som har musikk som fag. De ønsker utfordringer for å være kreative, de er uredde for nytt, og de er akkurat passende ydmyke. Både Buckingham og Fleetwood briljerer på sine instrumenter, men de motiveres tydelig av gleden av mestring mer enn behovet for å vise noe.

Med andre ord: det er verdt det å fyre opp de mest populære stykkene på Spotify, men også å høre på det du ikke har hørt om før.

Reklame

Strømsjokket: Kun 2,3 % har den billigste avtaletypen