*Nettavisen* Nyheter.

Henstilling til Fredrik Græsvik

Kjære Fredrik Græsvik;

Det er trist å høre at du er blitt utsatt for hatmeldinger. En så kontroversiell sak som konflikten mellom israelere og palestinere trekker med seg et mangfold av synspunkter, og blant disse finnes det drittsekker. Dessverre. Jeg er blant dem som håper på, og forsøker etter fattig evne å bidra til, en mer konstruktiv debatt.

Hvis det blant disse hatmeldingene også inngår trusler, vil jeg innstendig anmode deg om å politianmelde dem. Det er ingen grunn til at du - eller noen andre i Norge - skal føle seg utrygge. Og jeg håper politiet tar truslene alvorlig og ikke rutinemessig henlegger dem.

Jeg vil også foreslå at du justerer et par ting på Facebook:

  • Sett opp en offisiell side for din offentlige profil, og begrens Facebook-venner på din private profil til folk du er rimelig trygg på.
  • Sett opp begrensninger på din private side som hindrer meldinger du ikke ønsker. Du kan blokkere private meldinger fra andre enn venner, hindre andre fra å legge ut meldinger på din vegg, eller faktisk gjøre din private side hemmelig
  • Blokker folk som du ikke vil ha befatning med.

Jeg forstår godt at det er ergerlig å måtte avbryte ferien for å dekke krigen i Gaza. Det er mange som har det vanskelig på grunn av denne krigen.

Men når alt dette er sagt, håper jeg du også finner tid til å rydde opp litt i dine egne saker.

I en kontroversiell sak med stor polarisering, er MIFF den største organisasjonen i Norge som fremmer en side av saken, slik det er organisasjoner som fremmer den andre. Alle driver "propaganda", som er et svært ladet begrep, men som fenomen er velkjent og verdinøytralt. UNICEF driver også "propaganda" når de fremmer barns interesser verden over, men jeg håper de fleste av oss kan være enige om at dette er berettiget propaganda det er behov for.

Hvis interesseorganisasjoner som disse farer med løgn, ønsker jeg at det avsløres, og ingenting ville glede meg mer enn om pressen systematisk gjorde dette. Hvis det er en ting vi trenger mer av i denne debatten, så er det fakta.

Derfor håper jeg at du tar deg tid til å vise hvordan MIFF driver med løgn og hat. Eller trekker det du skrev og beklager.

For ellers er hele din troverdighet som journalist i tvil. Hvis du har så ubegrunnet antipati mot en side i en kontroversiell sak du skal formidle objektive nyheter om, blir det hele veldig vanskelig. Da fremstår du som en aktivist.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.