*Nettavisen* Nyheter.

Norsk apartheidmur?

Sjekkpunkter, barrierer, køer ved overganger, avvisning av reisende vi synes er mistenksomme, det er virkeligheten i forslaget til Senterungdommens leder Sandra Borch. Om vi skulle sperre grensene ville det ganske sikkert bli særskilte regler som gjør det lettere for svensker å komme over (eller nordmenn fra å komme tilbake), altså forutsatt at de ikke kan mistenkes for å ikke være svenske (eller norske, og stakkars den som ser "utenlandsk" ut). Dette må også gjelde for dansker, finner, og andre vi har en god magefølelse om.

Det må også bli patruljering av grensegata mellom Sverige og Norge, og sjekkpunkter innenfor en grensesone. Busser må settes opp for å deportere folk ut.

Problemet vi forsøker å løse med dette er innbrudd, lommetyveri, og tigging. Altså ikke snikskyting over grenser, bombing av restauranter og skolebusser, eller noe slikt.

Borch har nok rett i at den norske velstanden har noe med saken å gjøre, men kanskje helst skaper den illusjonen om at vi kan melde oss ut av verden ved å isolere oss fra den.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag