Gå til sidens hovedinnhold

Så var det fem gode råd til Erna

Erna tenker langsiktig og jobber disiplinert. Derfor bør hun ha mot til å gjøre fem litt uvanlige ting, helt i begynnelsen-

Frem til dagen Jens Stoltenberg formet søker avskjed hos kongen i statsråd har Erna Solberg mye å gjøre. Her er noen av tingene jeg håper hun gjør:

  • Setter sammen et statsråd bestående av de flinkeste folkene. I motsetning til en forsamling som liksom skal representere det norske mangfoldet. For min del kan alle være kvinner, alle være under 30 eller over 60, og alle muslimer (eller ateister, eller pinsevenner, eller whatever), hvis det fører til den beste politiske ledelsen i. Grunnen til at det ble så mange skandaler blant Stoltenbergs statsråder er at han anså kvotering i de øverste sjikt som et gode i seg selv. Norge trenger å få sine stereotyper utfordret, men vi trenger enda mer å ha gode ledere.
  • Vurder å be Barth-Eide fortsette. Dette er en god amerikansk skikk som vi burde lære av: der hvor vi ønske tverrpolitiske løsninger og kontinuitet, få inn en statsråd fra motparten. Barth-Eide var godt i gang med å vise at han var i en helt annen divisjon enn Støre. Han vil oppleve langt mer velvilje blant våre venner og allierte under en Høyre regjering, og det blir et klima han antagelig vil lykkes i.
  • Har en liste over hastesaker som bare skal gjennomføres de første 100 dagene. Alt hun får presset gjennom departementene eller Stortinget i denne perioden vil hun enten få aksept eller tilgivelse for senere. De første 100 dagene skal være som å rive plaster av et sår: man risikerer å få med seg hår, skorpe, og kanskje litt hud - men det får tid til å gro og bli bra igjen.
  • At blant de listene er en rekke utredninger som de rødgrønne av politiske hensyn har utsatt. Alt fra kartlegging av rasistiske holdninger, til hvorfor i huleste det tar lengre tid å bygge den nye terminalen på Gardermoen enn det gjorde å bygge hele Gardermoen. Dette gir tid til å løse opp problemene uten at det virker som oppryddingen utelukkende er politisk motivert.
  • Lag en bedre mediastrategi. Please. For nå er det mest slik at tenåringene har overtatt husholdningen og bestemmer hva de voksne skal gjøre. Journalistene må oppdras, og det kan bare bli av folk som de lengter etter å ha tilgang til.
Reklame

Slik får du kajakk til en tidel av vanlig pris