*Nettavisen* Nyheter.

Styrer Illuminati Aftenposten?

"Sto CIA bak Hugo Chàvez' kreftsykdom?" spør Aftenposten i overskriften til en artikkel som egentlig skal handle om konspirasjonsteorier. Artikkelen gir naturligvis ikke svar på akkurat det spørsmålet, annet enn å karakterisere teorien som "en av de mest spekulative og usannsynlige".

Men det hindrer ikke Aftenposten fra å legge frem argumentene for at en slik teori kan ha noe for seg. Man undrer seg litt over at CIA skulle ha valgt akkurat en slik metode (men åpenbart ikke over om Obama-administrasjonen ville ha beordret et slikt drap), og om det i det hele tatt er mulig å påføre noen kreft på den måten. Men det er det kanskje? (Legg til musikk her selv)

(Forøvrig: å kalle Chavez "sosialist" slik for eksempel Audun Lysbakken er, er en grov fornærmelse mot Lysbakken. Chavez var sosialist på samme måte som Mussolini var det).

Derfor etterlyser jeg en artikkel i Aftenposten som tar for seg teorien om at Schibsted egentlig styres av Illumani, og med overskrift i form av et spørsmål som slett ikke påstår noe. Men bare stiller spørsmålet, altså. Siden vi allerede driver med slike overskrifter og slik gjennomgang.

Enten det, ellers så kan Aftenposten skrive en god artikkel om at Chavez' mindre fortreffelige sider. Minerva har en god artikkelsamling, og Jan Arild Snoen har behjelpelig laget en samleside om utenlandsk dekning.

(For ordens skyld: Hverken Aftenposten, Schibsted, eller noe annet jeg kan tenke meg styres av Illuminati eller andre imaginære nettverk. Men poenget er at det er like lett å finne indisier på en slik teori og få oppmerksomhet rundt den som det Aftenposten gjør med sin overskrift).

P.S. Det viser seg å være vanskelig for meg å skrive Illuminati fort, så i tidligere versjoner er det blitt "Illumaniti" og "Illumani". Jeg har nå fått vite at det er noe som heter "fnord", " is the typographic representation of disinformation or irrelevant information intending to misdirect, with the implication of a worldwide conspiracy." Tilfeldig? Neppe?

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.