Gå til sidens hovedinnhold

SVs valgkamp for FrP når stadig nye høyder


(Søker du på "bunad" på google, blir dette et av de første bildene du får. Det er meg og mine foreldre i 1995. Far og jeg i bunad fra Gudbrandsdalen, mor i Oppdalsbunad uten forkle.)

Man skal aldri si aldri, men jeg kan ikke tenke meg at jeg noensinne vil stemme på SV annet enn - kanskje - i et lokalvalg.

Men jeg ønsker ikke partiet vondt. Jeg synes SV er et ypperlig opposisjonsparti. Ser man på historien, har de turt å ta til motmæle på saker det altfor fort ble altfor mye enighet om: kvinnesak, risiko med offshore drilling, rettigheter for homoseksuelle, osv.

Selv om jeg rister på hodet når jeg leser parolesamlingen partiprogrammet deres, så skinner det gjennom at dette er folk som virkelig ønsker forbedringer til det gode, og er villige til å arbeide for det. Respekt.

Derfor håper jeg at de får inn 2-3 stortingsrepresentanter i september, og derfor blir jeg litt deppa over deres innsats for å havne godt under sperregrensen.

For eksempel:

  • #norskeverdier - Ikledd bunad? Virkelig? Eller for å si det som de unge: SÆRR!? Det første jeg lurer på, er hvem av de avbildede kjøpte (lånte?) bunad for anledningen, og hvem som hadde det fra før. Ikke fordi det spiller noen rolle, men det sier jo noe at det er det jeg først og fremst lurer på.
  • Videre får vi forklart at "norske verdier" er: "likestilling, likeverd, ytringsfrihet, tros- og livssynsfrihet, solidaritet, økonomisk og sosial likhet, toleranse, deltakelse i arbeidsliv, demokrati og sivilsamfunn, vern av barns rettigheter, mangfold og flerspråklighet som ressurs." Nå vil jeg for det første si at 1) det er ikke noe særnorsk i dette, og 2) Norge har hittil ikke greid å fremme disse verdiene særlig godt. Men hvordan disse henger sammen med bunad, er meg helt fjernt.
  • Vi får jo forklaringen med dette, her: "Det finnes ikke noe sett med uforanderlige norske verdier, som ett parti kan ta monopol på. Det står hele tiden en kamp om hva slags samfunn Norge skal være. I den er SV og Fremskrittspartiet motpolene". Altså: stem på SV, for vi går i bunad og er ikke FrP. Jeg må undres: hvilken målgruppe retter et slikt budskap seg mot?
  • Så er det Kristin Halvorsens uttalelser om 22.7-morderen. Må bare legge hodet i hendene. Her avgir hun løfter om drittsekkens soningsforløp, vil legge til straff med tilbakevirkende kraft, snakker norske prinsipper om rehabilitering rett i mot, og det er bare det jeg kan komme på i farten. Man kan jo bare tenke seg reaksjonen om en FrP-statsråd (eller medlem av justiskomiteen) hadde sagt det samme.

Jeg blir virkelig helt oppgitt. Det er bare å håpe på at enten Audun Lysbakken forstår hvor mye han har å lære, eller at SV finner bedre ledere.

Og at Venstre - som virkelig har muligheten til å knabbe stemmer fra SV og antagelig også Arbeiderpartiet - smir mens jernet er varmt.

Reklame

Husker du disse to idiotene?