*Nettavisen* Nyheter.

Boblekar og drittbonanza

Mitt forrige innlegg, Kjære medborger, ble mildt sagt populært. Da en av vaktsjefene hos Nettavisen spurte om jeg taklet det om de delte innlegget på sine facebook-sider tenkte jeg bare "takler det? Hva da, takler det?"

Et innlegg som i utgangspunktet handlet om det jeg anser som vanlig medmenneskelighet ble omgjort til at jeg er et nek som ikke forstår hverken samfunnsøkonomi, verdenspolitikk eller islam som ideologi (..).

Kommentarfeltet under posten utviklet seg raskt til en søppeldynge av dritt. Et overveldende antall av kommentarene handler, i kjent stil, om at jeg er dum og at jeg ønsker at mine "medsøstre" skal bli voldtatt.

"Alle ikke - nordiske innvandrere MÅ deporteres tilbake til sine respektive hjemland og landene våre må renses for den jødiske kulturen som bokstavelig degenerer samfunnet vårt fra alle kanter."

Landene våre må renses for den jødiske kulturen som bokstavelig degenerer samfunnet vårt fra alle kanter

"Ja, også organisasjoner som FN og EU drives av en hatefull jødisk elite, som ønsker mest mulig hevn ovenfor oss for en løgn som aldri har funnet sted." (Holocaust regner jeg med?)

"Homo negroidus erectus burde få være i fred i sitt naturlige habitat; på savannen i Afrika"

Homo negroidus erectus burde få være i fred i sitt naturlige habitat; på savannen i Afrika

Mange kommentarer peker også på at asylsøkerne kan vaske romma sine selv, fremfor å klage. Det argumentet at de faktisk ikke har hatt tilgang på hverken mopp eller bøtte går disse kritikerne hus forbi. Hva mener dere egentlig at de skal gjøre? Bruke matkupongene sine på å kjøpe en klut? Slikke gulvet og toalettet rent? Som Marie Simonsen sier på sin åpne fb-profil:

De har gått gjennom hele Europa. Da må de klare å vaske noen toaletter, sier Frp. Det er jo en sjarmerende uttalelse, men mer alvorlig er det at justisminister Anundsen ikke har oversikt over hvordan asylmottak drives. Selvhusholdning er hovedregelen, ifølge UDI-direktør Frode Forfang, men ikke i midlertidige mottak, hvor myndighetene betaler dyrt for at det skal være rent, beboelig og serveres tilstrekkelig med mat. Når det ikke skjer, bør vel et parti som er så opptatt av skattebetalernes penger, spørre om de får hva de har betalt for i stedet for å bidra til konflikt og mistro. Rent praktisk har ikke beboerne fått bøtte, klut og vaskemiddel!

Veldig mange hevder (kamuflert som spørsmål) at jeg aldri har reflektert over "realiteten og konsekvensene" og at "kapasiteten er sprengt". På det kan jeg svare at joda, jeg reflekterer masse over disse tingene. Jeg er derimot ikke enig i at kapasitet er nådd, men snarere at mottak og integreringsarbeid må organiseres på en ganske annen måte.

Jeg får massiv kritikk for at jeg ikke selv bruker av min tid og mine penger på å redde verden. Hva i alle dager vet de som kommenterer dette om hva jeg bruker min tid og mine penger til?

Alder og kjønn er visst også en viktig faktor her. Kommentarer som "Du er ung og kanskje har du ikke enda hatt tid til å tenke. Mange unge føler mye og tenker lite" og "Slike naive nek er svært skadelig for landet, tragisk.." gjentas til det kjedsommelige.

Veldig mange peker på "den legitime bekymringen for voldtekt. "Er ikke bekymringen for seksuelle overgrep legitim? Hva med sakene som har prydet media de siste dager fra Tønsberg og Alta?"

Er ikke bekymringen for seksuelle overgrep legitim?

I fullt alvor, folkens! Selvsagt er en generell bekymring for store kulturelle forskjeller verdt å ta på alvor! Det er en diskusjon vi MÅ ta, og vi har en stor jobb å gjøre når det kommer til integrering- og holdningsarbeid.

Jeg syns dog det er kritikkverdig at dere (ja, dere som klikker i vinkel over alle voldtektene jeg angivelig unner norske barn nå som de muslimske pedofile renner inn over russergrensa) ikke nevner med et ord alle de asylbarna som er forsvunnet fra mottak? At internasjonale organisasjoner er tydelige på at pedofile (ikke innvandrerne selv altså) er raske til å utnytte at det nå er mange enslige barn på flukt. At menn i det landet flyktningene søker asyl formelig sirkler rundt mottakene etter enslige barn? Har dere lest om Mohamed som ble bortført fra et mottak, seksuelt misbrukt og drept? At 43 enslige asylbarn er forsvunnet fra mottak i Norge? Nei? Det er ikke like viktig at asylbarn bortføres, voldtas og kveles med belter som at to 16 åringer har dratt i klærne til ei norsk jente, eller? Jeg syns selvsagt (for ja, det er selvsagt!) ikke at slike saker som den i Alta er til å kimse av. Det jeg reagerer på er tendensen til å vektlegge dette mer enn andre og mye mer alvorlige saker? Bare fordi de passer det negative synet du har på innvandrere?

Jeg skal ikke gjengi flere av kommentarene, det er rett og slett for mange. Jeg kan bare for moro skyld avkrefte at jeg "lever på Mor Staten" og at jeg ligger i et "boblekar og roper etter flere negermenn og svartmuskede Arabere". Ikke at jeg hadde klaget på et boblekar å synke ned i!

Spørsmålet til de som hisset seg så kraftig opp er; leste du innlegget? Hvor står det at jeg ønsker vid åpne grenser, at vi skal redde hele verden og at jeg ikke er klar over at utviklingen har store økonomiske konsekvenser? Hvor skriver jeg at kulturelle forskjeller ikke er en utfordring og at dette ikke er utfordringer vi bør og må ta på alvor?
Hvem er du til å trekke slutninger om hvor smart jeg er, eller eventuelt ikke er? Er du ikke trøtt av å gå inn i alle diskusjoner med kun ett argument: at den du angriper er uvitende? Dum? Er du ikke trøtt på å ha et så snevert syn på alle som ikke deler din oppfatning av verden?

Ja, jeg reflekterer og ja, jeg tenker. Jeg leser masse forskjellige medier, både nasjonale og internasjonale. Jeg snakker masse med de som har bedre peiling på andre området enn jeg har (som f. eks samfunnsøkonomi) og som også er uenig med meg. Jeg har nære venner som er et ganske annet sted på skalaen hva gjelder asylpolitiske meninger, og vi klarer helt fint å både omgås og diskutere. Jeg har til og med klint med et par av dem!

Jeg innhenter info og setter meg inn i forskjellige sider ved alle saker jeg diskuterer. Så ikke tro at jeg bare er er lite nek med et snillisme-syndrom på tross av at vi er uenige. Ikke tro at alle som mener noe annet enn deg er drevet av en sykdom omtalt som føleri. Ikke tro at du kan endre mine holdninger ved å skrike "VOLDTEKT" mange nok ganger.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.