- Er det noen muslimer her? Eid Mubarak til dere.

- Er det noen kristne her?

- Er det noen jøder her?

- Fuck jøder.

Fuck jøder.

Fredag kveld arrangerte Bydel St. Hanshaugen Haugenfestivalen i Stensparken. Rapperen Kaveh var booket som artist, og fra scenen kom ordene.

Fuck jøder.

I løpet av lørdagen har flere aviser meldt om uttalelsen, og om en Kaveh som beklager. I hermetegn.

Ok da, så slang han på et «nei da, bare kødda. Vi er alle guds barn» fra scenekanten, men han hadde allerede sagt ordene.

Fuck jøder.

I en uttalelse til Dagbladet skriver Kaveh at «fuck jøder»-utspillet tas ut av kontekst.

- Jeg er ikke rasist og jeg er ikke jødehater.

Men, du. Kaveh. Du sa ordene.

Fuck jøder.

Til Dagbladet «åpner du for å beklage overfor den yngre delen av publikumsskaren som følte seg støtt av utspillet».

En beklagelse til dem som føler seg støtt er ingen beklagelse, Kaveh. Det er bullshit. Det samme gjelder ytringen du kom med på Facebook-siden din som, så langt jeg kan se, nå er slettet.

Jeg beklager, men nei. Du får ikke lov til å servere en så half ass, patetisk og gjennomsyret falsk beklagelse. Du er ikke lei deg. Du angrer ikke. Du tar ikke tilbake det du sa. Du innser ikke at det var feil. Råttent. Stygt.

Du mener det du sa.

Fuck jøder.

Du mener også at «fuckings jøder er så korrupte», som du skrev på Twitter-profilen din 10. juni i år.

Det letteste hadde vært å avfeie uttalelsene dine, både under nevnte konsert og på Twitter, som umodent og ignorant ræl. Dessverre kan jeg ikke det. Jeg er for sint. For fly forbanna. Hvem tror du at du er, som bruker din scene og din plattform til å spre konspirasjonsteorier og antisemittisme? Har du noen forståelse for hvor farlig dette kan være? Har du noensinne åpnet en historiebok? Hvem er du til å bagatellisere jødehat og konspirasjonsteorier?

Fuck jøder, eller hva?

Jeg gjentar her, det jeg svarte deg på Twitter.

Og jeg som var så himla fan av deg. Med trykk på VAR. Hilsen norsk jøde som må rydde i spillelistene sine. Fy faen.

I sinne slang jeg også på et lite

Jeg kjenner nå at jeg ikke fikk sagt alt jeg ville i forrige tweet. Glemte «jeg spyr», «takk og farvel» og «jeg slår opp». Og ja: educate yourself bitch. Sånn.

For jeg har virkelig vært fan, Kaveh. Du har akkompagnert meg på fest, trening, på bussen og mens jeg har tatt oppvasken. Men ikke nå lenger. Du er slettet.


Note:

Jeg oppfordrer til saklighet i kommentarfeltet. Det er totalt uakseptabelt å møte uttalelser som jeg peker på i innlegget med hatprat rettet mot muslimer. Disse vil bli rapportert og slettet av admin.

- Linn