RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Linn Winsnes Rosenborg

Hæla i taket og tenna i tapeten for en (lang)helg!

De siste dagene har det bare vært å sæla på, bite tenna sammen og holde hodet over vannet. Fra venninne- og babybesøk til dansing inn i de sene nattetimer, søsterkrøll, venninnekos og barneselskap. Puh!

De to dagene jeg tilbragte i Gausdal var absolutt nødvendig og jeg skulle gjerne vært der lenge, men Oslo kalte meg tilbake med sin høyeste røst. Jeg aner ikke hva det er med meg og Oslo, men det er ihvertfall et forhold verdt å kjempe for!

Vi (Cava og jeg) var tilbake på Sagene fredag ettermiddag, og jeg hadde kun et par timer hjemme før det var tid for søsterkrøll. Min eldste søster hadde barnevakt, og tre av fire Rosenborg-søstre tok turen på Blå for å riste løs til god gammel hip hop og soul. Kvelden ble av typen episk og inneholdt blant annet en bartender med så fresh t-skjorte at jeg nesten byttet den til meg mot å gi fra meg kjolen min, masseslagsmål, fotoseanser, en lillesøster i håndstående, panini og stjålne sjokoladeboller.

Lørdag var det tid for 5 års-lag. Jeg tok også i år min rolle som den eneste single og barnløse gjesten på ramme alvor, og stilte selvsagt fyllesyk. I mange andre gjenger vil tre timer med utelukkende småbarnsmødre være som tortur å regne, men jeg er såpass heldig at jeg omgir meg med folk som klarer å snakke om litt andre ting enn barn og bleieskift. Veldig hyggelig lag, og (nesten) verdt å misse PRIDE-paraden for.  Neste år blir det dog regnbueflagg for alle penga, men frem til da kan gode tips for å overleve barnebursdager når du selv ikke har barn være: ikke tro at du overlever på pølser og brus; sørg for at det serveres kaffe, ta ansvar for at samtalene dreier seg litt over på ting som også interesserer deg, vær akkurat så fyllesjuk eller sliten at du kan fase ut litt bråk og smile deg gjennom det (i en tildels komatøs tilstand), ha planer før og etter slik at du kommer deg ut i tide, vær ærlig på at det er sjukt hyggelig men at du også kan tenke deg og bruke lørdagen din på andre ting. Du MÅ ikke bruke hele dagen i selskapet og det er bedre å komme kort og godt enn ikke i det hele tatt. Jo, og sørg for å ha så kule venner at du blir positivt overrasket over hvor hyggelig det ble!

Tilbake på Sagene plukket jeg med meg Cava og gikk en lang tur. Det er noe veldig ok pluss med å bare sose fra park til park med en iskaffe og musikk på ørene. Cava tok seg selvsagt en svømmetur i Akerselva og ble også denne gangen dødelig fornærmet over at jeg lot henne risikere livet på den måten. Det er sykt festlig hvor overrasket hun blir hver gang hun tar seg selv i å svømme. 

Kvelden ble tilbragt hos en av mine aller beste venninner som endelig er hjemme fra Miami. 16 jenter, sangria, Oslo og skyhøye hæler; kan det bli bedre? Dagen i dag skulle egentlig brukes i skogen, men tur-daten min var (heldigvis) like sliten som meg. Skogen ble byttet ut med en skikkelig runde på Bislett, Fagerborg og Stensparken sammen mine fine venninner, og vi avsluttet byvandringen med lunsj på Kolonialen på Bislett. Makan til god kylling-quesadilla er det lenge siden jeg har smakt! Minn meg på  lage det selv en dag, og slenge ut oppskrift her? Veldig enkel og god snacks-mat.

Nå: bildedump - sofa - vann - pledd - Netflix - god natt.