*Nettavisen* Nyheter.

Høst er suppetid!

Endelig høst, tett nese og ruskevær. Hva er vel bedre enn en skikkelig god suppe på slike dager?

Jeg er absolutt ingen matblogger men jeg liker mat og jeg liker blogging, så da virker det naturlig å dele det nærmeste jeg kommer oppskrifter på mat jeg selv blir fornøyd med. Jeg har tidligere delt burger-tips her.

I går var det altså suppedag, og valget falt på en fyldig søtpotet- og gulrotsuppe. Jeg laget suppen på slump og alle mål er etter skalaen "på gefylen". Dette er en utrolig mettende, god og sunn suppe. Den er enkel og rask å lage, og kan fint holdes i kjøleskap over natten og varmes til lunsj dagen etterpå. Enjoy, og tips meg gjerne om andre matoppskrifter jeg kan teste ut og blogge om? (Ser forøvrig at jeg har litt og gå på når det gjelder å ta bilder av maten min. Så veldig lekkert ut som et lite instagrambilde.)

Jeg brukte:

En liten søtpotet

Fem gulrøtter

Ett fedd hvitløk

En liten klump fersk ingefær

En kvart rød chili

En spiseskje creme fraiche

En terning med grønnsaksbuljong

En liten neve fersk basilikum

Fersk spinat

Parmesan

Skrell poteter, gulrøtter og ingefær. Kok sammen hvitløk og chili i akkurat passe mengde vann (slik at det dekker alt, men ikke så mye at kraften blir for tynn).

Kok til gulrøtter og potet er helt myke. Hell nesten alt vannet over i en annen kjele (men ikke kast det - dette er en kjempegod kraft) og stavmiks blandingen til den er som purre. Ha deretter kokevannet tilbake med blandingen. Spe på litt og litt av gangen og se an hvor tykk/tynn du vil ha suppen. Ha i en god spiseskje med creme fraiche og basilikum og la suppen koke på lav varme i noen minutter. Da tykner den litt, og vil du ha den tynnere er det bare å spe på med mer kraft.

Server med fersk spinat og en raus dryss med parmesan. Nyt!

Klikk på bildet for å forstørre.

 Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.