RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Linn Winsnes Rosenborg

Når en "sannhet" blir en sannhet.

Jeg har rotet meg bort i kommentarfeltene igjen. Denne gangen i sak som forteller at FpU sier nei til flere syriske flyktninger til landet.

At FpU ber moderpartiet om å stenge grensene er ingen sjokkartet nyhet, og selv om jeg riktignok rynker litt på brynene av det patetiske forslaget om å kun ta i mot 2 000 flyktninger fra Syria, er det igjen kommentarfeltet som fatter min store interesse. I en kommentar på Facebook står det at en utenlands familie på fem personer mottar ikke mindre enn 75 000 kr i måneden av den norske stat, og dette skattefritt attpåtil! Jada. Han har bevis også! Fint, svarer jeg, vis meg bevisene dine? Jeg venter spent på om jeg får noe svar.

I en annen kommentar hevdes det at det ikke er bare bare å få afrikanere i jobb, de er jo tross alt vant til å sitte under et tre og spille kort hele dagen. Gliser godt av responsen han får på sin kommentar. Med usaklighet møtes usaklighet. Det er litt deilig, spør du meg.

Inne på Nettavisen sine sider skriver en bruker følgende:

Sannheten er at vi må slutte å ta imot flyktninger overhodet. Vi kan ikke risikere å bli i mindretall og ødelegge vårt eget land fordi en bitteliten andel av verdens befolkning som har store problemer skal få lov å komme hit og leve av vårt arbeid (som viser seg å være resultatet). Dessuten burde man forlengst ha fått nok beviser til å innse at kristen og muslimsk kultur ikke fungerer sammen. Det kan sammenlignes med 2 kjemiske stoffer som blir eksplosive når de føres sammen. Muslimene får ordne opp selv uansett hvor mange som stryker med i prosessen. For meg kommer min familie, mitt hjemsted, mitt folk og mitt land først!

Europeiske politikere burde ha fått nok advarsler nå med framveksten av partier som vil ha slutt på denne galskapen, f.eks Syriza i Hellas og Beppe Grillos parti i Italia. Europeere flest er drittleie av den politiske korrektheten og galskapen i hele asylspørsmålet som er en forlengst utdatert levning fra 50-tallets Europa. Kom til fornuft nå ellers kaster vi dere på dør!

Dette er et krem-eksempel på den type kommentarer jeg har lyst til å dissekere.

  1. Sannheten? Er det sannheten? Virkelig? Hvem sin sannhet? Din? Ikke min ihvertfall. Det er din mening. Ikke en sannhet.
  2. Dette evige tøvet om at vi ikke kan risikere å bli i mindretall. For det er det det er. Tøv. Her er derimot fakta: I 2013 innvandret totalt 54 000 personer med ikke-nordisk statsborgerskap til Norge. Det er en nedgang på 2 200 personer siden 2012, og arbeidsinnvandring var (da statistikken ble publisert 7. januar 2015) fortsatt den vanligste innvandringsgrunnen. Litt færre innvandret på bakgrunn av familiegjenforening enn året før, og litt flere på grunn av flukt. Siden 1990 har har totalt 635 943 personer innvandret til Norge. Tar vi utgangspunkt av at vi nå er rundt regna fem million innbyggere i Norge så faller argumentasjonen din raskt igjennom. Jeg er på ingen måte noen racer i prosentregning, men såvidt jeg kan forstå er det rett i overkant av 12%. Når vi da vet at det ved inngangen til 2013 var 171 600 personer med flyktningestatus bosatt i Norge blir det ganske synlig at kommentarer som dette faller på sin egen urimelighet. 3,4% av Norges befolkning der også. Kjempe-risiko å bli i mindretall? Neppe. 
  3. Hvor er disse uendelige bevisene som skal få oss til å innse at kristen og muslimsk kultur ikke passer sammen? Ekstremisme kommer i alle former, og sist jeg sjekket var det ikke muslimsk terrorisme som rammet Norge.
  4. Du snakker om ditt arbeid. Det landet du (..) har arbeidet frem som ingen andre skal få nyte godene av. Du har vel noen forfedre å takke for det, samtidig som du kan takke eventuelle høyere makter for den sølvskjea du ble født med. Takk hver kveld for at du trakk vinnerloddet og ble født i Norge, slik at du kunne velte deg i velferd andre har arbeidet frem. Det er ikke du som har arbeidet frem dette landet, du var bare jævlig heldig å ble født her.

Skal jeg ønske meg en ting fremover så er det at den generelle sannhetsgehalten i kommentarfeltene ble stilt litt strengere krav til. Et pop up vindu som bare "hei hei hei, har du kilder som kan bekrefte de påstandene du kommer med nå?" eller "nei nei, nå snakker du rasistisk tøv - sjekk en statistikk og prøv igjen!".

Det hadde vært noe, eller hva?

Se kilder for statistiske påstander her og her.

Takk for i kveld.