Redningsselskap og rassfolk.

I 120 år har Redningsselskapet jobbet for å holde oss trygge. I 120 år har de reddet liv. I 120 år har de seilt land og strand for at du og din familie ikke skal drukne.

Nå sender de skip for å berge båtflyktninger i Middelhavet og for å vise storsinn, medmenneskelighet og raushet mottar de massiv hets. Jeg blir ikke overrasket, men jeg blir forbanna og uvel. I kommentarfelt i det ganske land skrikes det høyt om at støtte til selskapet trekkes, at de er en skam for Norge, at de ikke fortjener en krone og at de svikter sitt eget land. Jeg sliter med å finne rasjonelle og velskrevne ord, og akkurat nå er det kun to ord som ligger an til å rulle over tungespisse. Skam dere!

På forsiden til Redningsselskapets nettsider står det med store bokstaver: Ingen skal drukne i sommer. Ingen. Ikke du, ikke barna dine, ikke naboen din, ikke bikkja di og heller ikke flyktninger fra et land ødelagt av krig. Hvordan er det mulig å være så nedrig, snever og egoistisk? Hvordan er det mulig å synke så dypt? Hvordan er det mulig å være så rasshøl? Skam dere!

Et norsk selskap går i bresjen for å redde liv. For å fiske opp barn fra den sikre drukningsdød og for å redde familier som rømmer fra tortur og drap. Nei, de fleste flyktningene er ikke snyltende lykkejegere, de er desperate mennesker på flukt fra den sikre død! Debatten er polarisert og avstanden mellom de som mener vi skal hjelpe og de som mener at flyktningene fortjener å drukne er stor. Kvalmende stor. Her sitter vi, stappmette og egoistiske, og taster illsint i et kommentarfelt. Samtidig jobber folk på spreng for å redde disse menneskene, og de fortjener alt annet enn dritt og hets. De fortjener halve lønna vår, de fortjener applaus og de fortjener en satans medalje!

Ja, vi må ta diskusjonen om hvor flyktningene skal bo og hvordan vi best kan integrere dem i det norske samfunnet (jeg har skrevet litt om forskjellen mellom assimilering og integrering her). Ja, vi må diskutere kostnader og hvordan vi best kan hjelpe med langsiktige løsninger. Ja, vi må ta debatten og ja, vi må stille kritiske spørsmål. Men først og fremst må vi redde liv!

Heia Redningsselskapet! Jeg anbefaler ALLE å trykke denne linken og gi sin støtte til de menneskene som kjemper for å redde liv langt vekk fra vår trygge stue.

(Jeg har tidligere skrevet om Middelhavekrisen her.)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Mest lest på Nyheter

Annonsebilag