Uoppfylte planer, kjærlighetssorg og kroppshår

Ah, 30. desember, dere. Dagen før den siste kvelden i 2015 og alle hjerter gleder seg. Refleksjoner fra det gamle og planer for det nye. "Husker du da vi (sett inn morsomt minne)" etterfult av vennskpelig latter og enda mer mimring går hånd i hånd med lovnader for det nye året. Trening minst 4 ganger i uka, ikke bruke så mye penger på spicy lakse-maki og taxi, gå mer turer, bruker mer tid på å ordne håret og ikke være så dass, være mer fornøyd med meg selv, være litt mindre på fylla men feste mer, være ledig og lett, ikke drikke tequila og så videre.

Hvem er det vi prøver å lure? År etter år slenger vi ut nyttårsforsetter med håp i stemmen og glimt i øyet. Forsetter som vi alle vet koker bort halvveis ut i januar, i takt med at treningssentrene sakte men sikkert tømmes for paniske nyttårsforsett-mosjonister.

2015 startet helt knall for min del. Jeg gikk inn i siste studieår, jeg datet en kjekk og smart mann og jeg hadde endelig fått valpen min. Jeg husker venninnene mine og jeg snakket om at 2015 kom til å rocke! Vel, det rocket ja.

Den kjekke, smarte mannen og jeg sluttet å date i starten av februar. Valpen var selvsagt helt topp, men har noen egentlig fortalt hvor sjukt slitsomt det er å ha en valp alene? Mens du studerer og jobber? Det er slitsomt I tell you! Våren gikk til å bli ferdig pedagog og til å, etterhvert, bli dønn forelska. Jeg fikk A på avsluttende eksamen og jeg hadde møtt en mann jeg falt pladask for. 2015 tok seg opp! Så begynte jobbsøking uten særlig hell. Har noen fortalt hvor vanskelig det kan være å få jobb rett etter studiene?

Pappas kreftbehandling gikk rette veien og jeg var dritforelska i drømmemannen. På tross av et ekstremt eksamens- og jobbstress som utløste en liten satan i meg så jeg lyst på fremtiden. I ca et kvarter der altså. Drømmemannen var visst ikke drømmemannen (for meg) allikevel og forholdet varte kort. Jeg lullet meg inn i kjærlighetssorgen og lot meg selv falle inn i en helt latterlig tilstand av desperasjon og grining. Ikke mine fineste øyeblikk. Sommeren kom og gikk, og dagene ble brukt med venner og familie.

På tross av et par smeller vil jeg påstå at 2015 alt i alt har vært en fint år. Jeg har mistet noen, men har fått enda flere. Kusinen min giftet seg, storesøsteren og nevøen min flyttet til Bergen, lillesøster flyttet til Canada, flere av mine beste venninner har fått barn, Cava og jeg har startet på våre første blodspor-prøver (og tatt premier må skjønne!) og jeg har endelig kommet i gang med friulftsliv i litt større grad. Jeg har vært så heldig å få skrive et viktig innlegg i årets siste Samora (postes her i eget innlegg) og jeg har blitt innviet i endel spennende planer for 2016 - stay tuned!

I morgen rundes året av med et knippe av de beste jeg vet om, og i vant stil vokser listen over alt jeg skal fikse i et hyppigere tempo enn jeg stryker ting ut

Hente kalkunen

Handle isbitposer, batterier, strømper, hyssing

Kjøpe gipsplugger og låne en drill

Henge opp bilde

Handle mat: kyllingfond, kremfløte, lettrømme, aromachampignon, rød jalsberg, formloff, vanlig champignon, bacon, smør, hvitløk, løk, fersk salvie +++

Kjøpe tallerkner og kule glass

Skaffe anlegg

Lage spilleliste

Hente vin hos mamma

Finne antrekk. Paljetter eller ikke paljetter?

Rydde og vaske leiligheten

Stryke duk

Kjøpe sånn fancy lys-greie til å ha på bordet (sånn som de som er interessert i interiør og borddekorasjon sier er fint)

Vokse det som er å vokse

Jeg er forøvrig fascinert over at jeg har prioritert å vokse vekk kroppshår før jeg har handlet mat. Jeg er sånn ca den singleste dama i byen, og det eneste nyttårskysset jeg har i sikte er med en hel venninnegjeng. Helst samtidig. Noe særlig mer intimt enn det kan jeg ikke i mine villeste fantasier se for at morgendagens feiring kommer til å bringe.

Det skulle vært forbud mot å gå inn i det nye året som en ape med eføytiss. Kan noen svare meg på hvorfor FrP ikke har banket igjennom en lov som sikrer alle å starte det nye året med sex og baconfrokost?

Hva var det største høydepunktet i 2015 for deg? Skjedde det noe dritpinlig i løpet av året? Blir dødsglad for kommentarer!

Jeg får garantert minst 7 små hjerteinfarkt mens jeg lager maten, så det er overhengende fare for litt krise-blogging i morgen. Om jeg ikke titter innom så ønsker jeg dere alle en fantastisk nyttårsfeiring! Husk at nyttårsaften er årets mest oppskrytte dag, så senk forventningene og kos deg med venner og familie.

Enn så lenge kan dere nyte dette bildet av hvor digg jeg syns det er å gjennomgå en brazilian wax-session.

Klikk på bildet for å forstørre.

 Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.