*Nettavisen* Nyheter.

Valg! Stem frem kjærleiken!

Yes! I dag er dagen og jeg regner med at dere alle har stemt eller skal stemme? Overalt skrives det om partier, partiprogrammer og hva/hvem du bør stemme på. Jeg skal ikke belære deg om hva du skal stemme (så lenge du ikke stemmer FrP, KrF eller Høyre), det viktigste er at du stemmer! Noe av det mest irriterende jeg hører er "jeg stemmer ikke jeg, det gjør ingen forskjell uansett", "jeg har ikke satt meg nok inn i det" og "rekker ikke å stemme".

Hva gjør du, som ikke stemmer, når poden ikke får barnehageplass, når du må sitte oppe til sent på kveld for å hjelpe avleggeren med lekser eller når du er brutalt uenig i antall asylsøkere som din kommune tar/ikke tar i mot? Du klager. Skriver en sinna Facebookstatus. Roper opp om at dette er for dårlig, og så i verdens rikeste land da gitt! Vi har alle klagd. Vi har alle ropt om urettferdighet og trasige ordninger. Eller? Nå har du muligheten til å bidra til å få det litt mer som du vil Er det ikke fint?

Sett deg inn i hva som ligger bak kommunale avgjørelser, hvem som står for hva, hva som er sannsynlig å få gjennomført og hva som skal til for å få på plass de endringene du mener det er behov for. Så, vær så snill. Du som ikke har tenkt å stemme i dag. Det er ikke for sent! Ta en valgtest, les kjapt over partiprogrammer, dra fra jobb 10 minutter tidligere. Stem! Se hvordan du enkelt kan stemme her.

I år har mine viktigste fokusområder vært asyl- og innvandringspolitikk, barnehage, skole, og utdanning (lærer-tetthet, testing, privatisering med mer). Jeg forhåndsstemte i midten av august, men jeg er ikke ferdig. Jeg går til valgurnene i dag også - for å stemme i kirkevalget. I år vi muligheten til å kuppe valget og sørge for at også homofile får rett til gifte seg i kirken.

Å stemme i kirkevalget tar deg kun noen ekstra minutter, og hvis representanter fra Åpen folkekirke får flertall i Kirkemøtet kan snart homofile og lesbiske gi hverandre sitt ja i kirken. Etter at kirken i 2014 sa nei til å vie par av samme kjønn valgte 11.200 å melde seg ut av kirken. Det sier litt om engasjementet og troen på at også likekjønnede har rett til å elske og ære hverandre. La oss gjøre en forskjell dere!

Når du i dag går til valgurnene vil du finne to lister under kirkevalget. I høst vil ni av elleve bispedømmer derfor ha to lister ved valgurnene under kirkevalget. En som er nominasjonslisten fra Den norske kirke, og en som er listen fra organisasjonen Åpen folkekirke. Stem frem kjærligheten - for alle!

Les mer om Åpen Folkekirke her!


#norpol #samfunn #VALG2015 #valg

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag