*Nettavisen* Nyheter.

Har du en gründer i magen?

Det har gått et år siden jeg startet min egen virksomhet og for å feire det så tar jeg på meg enda mer jobb! Som blogger!

Klikk på bildet for å forstørre.

 


Helgens anbefaling. Denne vinen kan du lese mer om lenger ned på siden.Spol tilbake til august 2014. Jenta som alltid foretrakk å være ansatt, det er jo tross alt veldig trygt og godt med fast lønn som kommer inn den 10e hver måned. Selvangivelse som man ikke engang trenger å sende i posten. Mandag til fredag, vanlige kontortider, rutiner, faste oppgaver, you name it.

Det var ikke en spesiell dag jeg våknet og tenkte at: Yes, jeg skal starte for meg selv. Det kom gradvis over en 2 ukers periode, og med mitt ikke-eksisterende pokerfjeset gikk det ikke mange dagene før sjefen lurte på hva som var i gjære?? Vips så hadde jeg sagt opp jobben jeg egentlig trivdes veldig godt i og hele verden ble snudd på hodet.

Månedene frem til oppstart forsvant som dugg for solen, jeg jobbet som vanlig på dagtid, men kveldene og nettene var forbeholdt alt av forberedelser som skulle til for å sette opp ens egen business. Domener skulle skaffes, nettsider utformes, epost konto ordnes, for ikke å snakke om den mølla det er å registrere et AS, skaffe regnskapsfører og hundre andre ting.

Januar kom og gikk, jeg hadde mitt aller første oppdrag 3 dager inn i første arbeidsuke, og den følelsen jeg gikk hjem med den dagen var annerledes enn noen annen følelse jeg har hatt. Selv om jeg har holdt massevis av foredrag tidligere, var dette likevel litt en sånn "ut av deg sjæl" opplevelse. Det var businesskvinnen Liora Levi som holdt foredrag, ikke bare en innleid sommelier.

Det har vært et begivenhetsrikt, for ikke å snakke om lærerikt år. Alle menneskene jeg har møtt og blitt kjent med, stedene jeg har vært, ting jeg har gjort som jeg ellers ikke ville hatt muligheten til. Jeg har tatt alle avgjørelser selv, både riktige og gale, jeg tror jeg har lært av mine feil, og går nå inn i 2016 (vel, snart februar 2016) med enda mer pågangsmot og tanker om hvordan ting skal gjøres enn for et år siden. Poenget med denne artikkelen er at jeg nok ikke visste helt hva jeg gikk til, jeg hadde egentlig ingen plan B om det ikke skulle fungere, annet enn at det alltid finnes jobb i restaurantbransjen. Men allikevel tok jeg steget, og jeg vil oppfordre alle andre som har selv bare en bitteliten gründer i magen, til å ta sats og kaste seg ut i det. Den som intet våger intet vinner, og går det ikke, så har du i alle fall prøvd.

Uansett. Har du kr 241,50 til overs denne helgen så synes jeg du skal ta deg en tur på Vinmonopolet å kjøpe med deg en flaske av:

Tyler Santa Barbara County Pinot Noir 2013, California, USA, kr. 241,50. VP 3521401 (BASIS Kategori 6)
Konsentrert duft av norske jordbær og lette kryddertoner som følges godt opp i munnen. Nykvernet pepper, grønne urter og smørkaramell henger igjen i munnen, lenge! En suveren pinot noir fra California til en god pris som du kan nyte alene, i selskap, uten mat eller med mat av sorten lettere kjøttretter som kalv, fjærkre eller svin.

Lykke til og god helg!!

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.