Hvem faen bryr seg?

Hei alle sammen.

 Jeg er har ingen problem i å ytre mine meninger og heller ikke redd for å si hva jeg mener som veldig mange andre er. Jeg vil si i skyggen av terror angrep og annen krig og elendighet står det mange og ser på uten å gjøre en dritt. Det er enkelt og følge etter, men noen må jo faen meg ta tak i denne elendigheten. Det er ikke nok å skifte til sympatiprofilbilde på facebook og tro jobben din er gjort.

I dag skjer det så utrolig mye urett i verden, barn blir misbrukt, voldtatt, solgt. Unge kvinner blir tvangsgiftet, slått og tent på om de ikke er lydige. Mange blir torturert, behandlet som dyr og fratatt all form for etiske menneskeverds rettigheter. Dette er bare for å nevne noe. Min desidert viktigste verdi er rettferdighet, derfor ønsker jeg å snakke om dette.

 Den største bekymringen vi har her per dags dato er mobbing. Jeg synes at det mest fornuftige i alle settinger med kampen mot urett er å begynne lokalt, der har man mulighet til å gjøre noe med situasjonene close up, følge opp og sørge for at det ikke skjer urett. Er du en av de som bryr seg? Eller er du en av de som går forbi og lar det skje?

Er det forskjell på om det er dine egne barn eller andres barn? Om det er folk du er glad i eller som du ikke kjenne? Har ikke alle lik verdi? om ikke, hvorfor mener du at noen er verdt mer en andre?

Jeg for helt sjokk over hva folk klarer å lire av seg: Personlig har jeg blitt kalt det ene og det andre etter at jeg begynte å blogge:

"Få slettet alle de falske bildene av deg." "Jeg blir kvalm av deg." "Få frem sannheten uten sminke og silikonpupper." "Du suger." "Skryter på deg." "Du er bitter." "Tåler du ikke kritikk?" "Du er kjøpt og betalt." "Du er utrygg på deg selv," "Bare blek og en taper," For en selvopptatt jålebukk du er."

Bare noen eksempler.

Så har du alle de som sender deg penisbilder i innboksen, på snapchat, skal kjøpe deg for penger. Tror at alle damer er horer de bare kan kjøpe og bruke som de vil. Nei vet du hva! Hva faen er det som skjer med verden? Jeg er en 3 barns mamma som har kjæreste og likevel blir jeg tilbudt penger i hue og ræva for å ha sex med ukjente menn. Jeg fikk faktisk et tilbud på en million engang også, snakk om å være desperat.

Jeg synes alt dette går under kategori mobbing. Jeg er en voksen dame og tar men ikke så nær av det. Mens unge mennesker som blir utsatt for dette og kanskje tror på dette som blir sakt kan få store konsekvenser. Skal vi virkelig ha det slikt i vårt samfunn at barna våre skal blir utsatt for slike overgrep? Hvem beskytter de og hvem tar grep? Hvem sitt ansvar er dette? Jeg føler at folk generelt mister mer og mer selvrespekt for seg selv og andre. Dette handler faktisk om respekt. Det er ikke alltid slik at selv om man misliker personlige valg andre gjør at de må ytre sin mening i negativ kontekst.

Dette er kanskje ikke så viktig i det store verdensbilde, men det er viktig for oss, her hjemme, dette kan vi gjøre noe med folkens. Hva synes dere selv?

 Avslutter med denne, utdrag av Arnulf Øverland ,"Du må ikke sove"


Du må ikke sitte trygt i ditt hjem
og si: Det er sørgelig, stakkars dem!
Du må ikke tåle så inderlig vel
den urett som ikke rammer dig selv!

Jeg roper med siste pust av min stemme:
Du har ikke lov til å gå der og glemme!

Resten av diktet kan du lese her

Klem fra Maria

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.