*Nettavisen* Nyheter.

Hvor mye bryr du deg om barnas helse?

Hei kjære lesere.

Hadde lyst til å skrive om kostholdsvaner og hva dere som foreldre må begynne og ta mer ansvar for. Dere gjør barna deres syk med og fore de feil. Hat meg gjerne, eller ta ansvar for hva du lærer barna dine, som er det mest verdifulle du har.

Klikk på bildet for å forstørre.

 "Vi lever nå i en verden der det er så mye tilgjengelig informasjon at man ikke lenger kan gjemme seg bak, bare jeg hadde vist bedre". Det er ingen unnskylding for dårlige kostholdsvaner. "Jo, tenker du kanskje nå, jeg har ikke tid til å stå å lage middag en time hver dag" Sunn mat og lang tid henger ikke naturligvis sammen. Du kan med meget enkle grep lage en naturlig sunn og næringsrik middag på under 15 min om det er tiden som er problemet. Man må bare sette RIKTIG mat under VIKTIG på sin prioriteringsliste.

Barna dine gjør som du gjør, du kan bare glemme å tenke noe annet.

Verden blir bare feitere og feitere og det er ikke fordi man nødvendigvis spiser mer, men fordi det man putter inn er så utrolig skadelig for kroppen. Mc D og Cola er en av nåtidens største synderne på markedet der de lasser i folk sukker som fører til økt fettlagring. Man gjør folk så sukkeravhengige at de ikke klarer og slutte. Jeg har sett på dokumentarer der foreldre sitter å griner fordi de må velge mellom barnets helse og sjokolade. Herregud, noe så sykt.? "Er det et vanskelig valg tenker du sikkert"? "Ja, det er det når man er sukker narkoman". Som all annen avhengighet må dette tas svært alvorlig og man må tilrettelegge slik at man ikke får tilbakefall.

Jeg har ingenting imot kaloririk mat så lenge den er naturlig. Kroppen er avhengig av kalorier, men riktige kalorier. Slik at den for energi og vitalitet og kan yte, kontra og bli feit og energifattig og syk.

Sitter du nå å tenker at om de ikke får en spesiell type mat så spiser de ikke? Så er dette bare tull, det er ingen som sulter ihjel om de har muligheten til å spise. Men det er viktig med tilvenning og jo før du begynner, jo bedre er det.

"Jo, flere ganger mann har gått den samme stien jo større blir sporet."

Tilrettelegg for sunne vaner tidlig. Vet du ikke hva sunne vaner er så følg foreksempel med på bra matblogg.? Snakk med noen som er flinke på kosthold? Få en ernæringsplan? Gå på google? Sjekk helsesiden for matprat?

Klikk på bildet for å forstørre.

 "Barna dine velger ikke selv, du velger for de. Vær sikker på at det er til barnas beste."

Klem fra Maria

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.