*Nettavisen* Nyheter.

Hvordan bli en best mulig blogger?

Hei kjære lesere.

Jeg vil finne ut av hvordan jeg kan bli en best mulig blogger. Hvordan jeg kan fenge dere, engasjere dere og skape interesse for selvutvikling. For det er det jeg jobber for. Alt du ser av meg og leser av meg er selvutvikling. Jeg prøver ikke lærer dere hvordan jeg gjør ting og ber dere heller ikke herme etter meg. Jeg vil at dere skal finne deres egne tanker, følelser og verdier. Deres handlingskraft , mot og resurser. Deres egenverd.

Hvordan skal jeg gå frem for å lykkes og hvordan blir jeg interessant?

Klikk på bildet for å forstørre.

 Selv om jeg vet hva mine egne triggere, mønstre og vaner er, for hva jeg vil, ønsker og ser etter. Så trenger jeg også en vilje til å stille spørsmål og utforsket dem. Det er det jeg gjør nå til daglig for å prøve å forstå hvorfor nettop du er interessant. ?Jeg har snakket med mange av dere og dere er forskjellige, som individer og mennesker, dere har forskjellige tanker, meninger, verdier og jeg kan gå så langt til å kalle dere totale ytterpunkter. Men dere har et fellestrekk: Dere er spesialister innen deres felt. Om man skriver om det ene eller andre er i grunn ikke så viktig så lenge du er spesialisten.Folk må ha respekt for deg, tro på deg, føle at du er ærlig og redelig. De må føle at de får noe ut av de de leser og de må kunne identifisere seg med det du skriver.

Det er enormt viktig som blogger er å ta ansvar for det du skriver. Det er mange som gjør som deg og du er ansvarlig for hva du sender ut. Dette tror jeg svært få tenker på. Jeg fikk meg en oppvekker selv for en uke siden, der jeg fikk enorm kritikk for en treningsform jeg hadde lagt ut. Det haglet med skade statistikk kommentarer og folk var helt i fistel på hvordan jeg kunne foreslå noe slikt. ?Jeg tar selvkritikk, fordi jeg tenkte at om man ikke vet hvordan man gjør noe så spør man en som har greie på det før man gjør det. Trodde egentlig folk hadde vett nok til det? Men det var ikke tilfelle her.

Det er også viktig at kroppen og hodet henger sammen. Jeg mener ,blir det bare fakta prat mister du en del lesere vil jeg tro, mange vil savne ektheten og følelsen av det abstrakte og drømmende. Og er det motsatt at du bare skriver fra hjerte vil du miste de konkrete og fakta orienterte personene, det blir for flytende. Når jeg ser hva jeg selv skriver nå så tenker jeg også, vær deg selv. Du skal jo ikke blogge om noe som ikke er deg, men viktig at hele systemet ditt samarbeider for å fenge flest mulig innenfor egen kategori.

Det er også viktig hvordan du fremstår ,og dette er muligens det viktigste av alt. Norge etter min mening er et land med en veldig snever forståelse av individuell utfoldelse. Fint at du skiller deg ut men ikke for mye mentaliteten. Men man må skille seg ut for å bli interessant, bivirkningene kan være er hat, men holder du ut får du respekt i det lange løp. Det som skjer på utsiden reflekterer nødvendigvis ikke innsiden, det er viktig å være klar i formidlingen din, men du kan godt lokke folk inn med fengende overskrifter eller utseende.

Synligheten av deg selv og din blogg er meget essensielt, man må bruke media kanalene for synliggjøring. Å være høyt oppe på blogglistene gjør det også mer sannsynlig at folk blir nyskjerrig på deg og går inn å leser. Noen er døgnfluer, mens andre er flinke til å holde på publikumet sitt fordi de er gjennomført interessante.

Jeg blir kjent med meg selv som person på en helt annen måte når jeg skriver en når jeg snakker, jeg får brukt alle sanser i sammenheng, mine tanker, mine følelser, min visuelle side og min auditive side . Jeg får sett og smakt på alle ord når jeg gjennom leser det jeg har skrevet. Noen ganger skjønner jeg ikke selv hva jeg mener. Andre ganger kan jeg bli rørt eller sint på meg selv. Jeg utvikler sider som jeg ikke visste jeg var god på, sider jeg kontinuerlig jobber med og som styrkes gjennom praktisering.

Hjernen jobber igjen og igjen og man føler seg mer verdt, jeg får frigjort tanker og følelser som det har vært lagt lokk på, som har vært gjemt bak fasaden. Jeg har gjennom bloggingen begynt å praktisere troen på meg selv. Suksess bygger på suksess. Utfordrende sinnstilstander mister langsomt sin stemme i meg, og gjør plass til mer glede, trygghet og frihet.

Klikk på bildet for å forstørre.

 Det var mine tanker for i dag.

Kom gjerne med innvendinger eller råd, alle er hjertelig mottatt. Jeg kan ikke vokse på egenhånd, ingen kan det. Vi trenger hverandre til vekst. Akkurat slik du ser en helhet i en full blomstereng kontra et enkelt strå.

Klem fra Maria

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.