*Nettavisen* Nyheter.

Hvordan håndtere Hatere?

Hei kjære lesere.

Klikk på bildet for å forstørre.

 Jeg vil ytret mine meninger om mobbing . Det er mye styr og ståhei rundt netthets rette mot offentlige figurer. Dette er bare en liten pekepinn på hva som skjer i de 1000 hjem på daglig basis. Nesten alle kan identifisere seg med ordet mobbing og det fleste har oppleve det selv eller vært i situasjoner der mobbing har funnet sted. Men hva er mobbing egentlig? Direkte person angrep? Eller en som har en annen mening en deg selv? Hvor går grensen?. Man kan ikke skrike mobbing hver gang en person er uening med deg. Men man kan selvfølgelig spare seg for sjikanøse kallenavn. Jeg så den nye serien "Haterene". Off, vet det er stygg av meg å le, men når de som hatet skulle konfronteres så var det ikke alle som krøyp til korset og sa unnskyld. De mente faktisk det de hadde sakt til vedkommende og lot det stå til i samtalen face to face. Jeg får jo litt vondt av disse haterene også, meget tydelig at de ikke vet hva de gjør når de skrive ufortjente kallenavn som er helt usaklige for saken bloggerene fronter forøvrig .De føler bare at dere mening er så verdifull for samtalen at den må ytres. Stakkars,JAJA.

Jeg har et råd. Får ofte høre at jeg er hardhudet, følelsesløs eller kald. "MOBBING"," hehe, neida", det er bare min strategi for å ikke ta det inn. Jeg ser det nemlig slik, om jeg ikke tar det personlig så kan det ikke skade meg. Så det betyr om noen ønsker å slenge dritt eller komme med sin "mening" med bedritent innhold i eller mellom linjene, ikke ta det personlig. Det er deres virklighet, men ikke din. Så lenge det ikke er din virkelighet så kan de ikke skade deg. Det er ikke alltid jeg klarer dette selv, men stort sett. Man kan også slette komentarene til det du ikke liker, det har du full rett til og vipps så er det ute av syne og ute av sinn og mobberen har mistet sin kraft. Ikke ta deg selv høytidelig, du er ikke den eneste de mobber. De har flere en deg de hater på agendaen så ikke tro du er spesiell. De elsker å hate, det forer deres egen labre selvfølelse. Vi vet med oss selv at det er egentlig ikke oss det er synd på, det er de.

Skal si med sikkerhet at innimellom går det en og annen sikring oppi hode mitt også og da blir det fullt strømbrudd. Man blir bare helt usaklig, kortslutning i alle ledd. Men det er fordi jeg velger å blande inn følelsene mine isteden for å se på det objektivt. De kan ikke skade deg om du ikke tar det personlig, husk det. Det er lett å avvepne mobbere. Jeg gjør det selv, heng de ut. Fikk høre at det var ikke lov." So what?", bedre at jeg henger de ut slik at det får en konsekvens for vedkommende en at det menneske fortsetter og trakassere andre. Enkle konklusjon, så får det få en konsekvens for meg eller ikke. "I dont care". De fortjener å bli stoppet, for sin egen og andres sikkerhet.

Så om du klarer å ikke ta det personlig, selv om du kan identifisere deg med en sannhet i utsagnet, som eksempelvis å bli kaldt feit når du heller hadde foretrukket å bli kaldt overvektig,eller ingen av delene. Folk er enkle de bruker det enkleste angreps middelet :utsende ditt. De har jo ikke annet å gå på en antagelser? generaliseringer om deg og hva de antar at du er. Noe som indikerer lav intelligens og manglende empati etter mitt skjønn. Husk også at det ligger en intensjon bakenfor utsagn. Det vil si at du trigger noe i denne personen som gjør at det får et utfall. Noen ganger er dette en enkel strategi på å fortelle seg selv som utsatt at det er egentlig ikke meg du har et problem med, det er alltid et mål denne personen har som er bakenforliggende. Det kan være alt fra og beskytte sin egen verdi av noe til å beskytte sin egen selvfølelse.

Mennesker som hater er eksperter på å finne en undskyldning for hvorfor andre ikke er bra nok eller det andre sier ikke er bra nok. De bruker hersketeknikker som gjør dem sterkere og refererer ofte til "vi mener "og "ikke jeg mener", "alle ser på deg som" ikke "jeg ser på deg som". De prøver å forminske deg som menneske gjennom å mektigjøre seg selv at det finne mange av oss, når sannheten er en helt annen.

Viktig å ikke skrike mobbing mobbing hver gang noen er uenige med deg, men om det er noen som virkelig trakkaserer,

1. Ikke ta det personlig (ikke la de komme under huden din, blokker følelsen, vær objektiv)

2. Ikke ta deg selv høytidelig (det er flere en deg de hater)

3. Heng de ut (da får det konsekvenser for de)

4. Slett kommentaren ( slik at du ikke trenger å se de gjentatte ganger)

Prøv å se om det funker, funker det for meg så burde det funke for deg. Om ikke er jeg vel hardhudet, følelsesløs og kald som jeg blir kalt :)

Klem Maria

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.