*Nettavisen* Nyheter.

Julerus sesong

Hei kjære lesere.

Julerus sesongen er i gang.

Bjellene ringer julen inn og bak står far med geviret på hode og en ølflaske i hånden. Far har vært på loftet å hentet julepynten dagen før, kassene står på gulvet klare til å dekorere. En kompis kommer uventet på besøk og julerusfeiringen starter isteden. "Nå skal det drekkas" Mange barn er utsatt for fulle voksene i høytidene. Så er spørsmålet hvor går grensen for alkohol toleranse? Man kan ikke veie dette i antall enheter siden det er stor forskjell på graden av enheter en voksen person kan innta før den føler seg påvirket. Ingen er perfekt, men for meg virker det som at det er akseptert å miste hemningene siden det er høytid og julebordsesong.

Bilderesultat for drikker mye i jula

Barn skal IKKE utsettes for å se at foreldrene endrer karakter. Uansett om sinnstemmingen er blidere, sintere, rarere, mer morsomme, skrikende, støyete eller følelsesladet.

Du trenger ikke være Einstein for å vite at du selv endrer deg i en rus. Barn hører og ser mye mer en man tror i øyeblikkeneshete, men det vet du selv, et sted innerst inne. Å stå opp om morgenen med med et ventende syn av et nedgriset frokostbord dekket av gamle vinflasker, halvfulle vinglass og sigarettsneiper i ølbokser er ikke et barnesinn forunt.

Det er en voksende egoisme i befolkingen rettet mot samfunns toleransegraden av hva som er greit og ikke greit å utsette barna sine for. At barn må være hjemme alene til langt på natt fordi mor skal kose seg litt med bamsefar i høyet og kommer ravende hjem midt på natta med hull i strømpebuksa er samfunnsakseptert? De merker det sikkert ikke? Eller at bestefar tar seg 5 akevitt for mye og sovner ved med nesegrevet i grøten før gaveoppakningen har begynt er akseptert? Eller chartertur ferier med all inklusiv, drikk så mye du klarer og det skal jeg love deg Ola og Kari gjør, drikker til de stuper og som regel ikke i bassenget, mens barna får klare seg sjæl.

Hvorfor finnes det ikke drikkemoral når det er høytid eller gratis alkohol? Hvorfor tillater foreldre seg å fraskrive seg ansvar og la seg selv drive av sin egoistisk lyst?

"Far skal bare koble ut litt skjønner du lille venn". "Eller mor er litt sliten nå, må bare drikke en flaske vin så blir det bedre". Jeg og min mann har valgt å bli helt avholds, Slik at jeg kan være klar i hode å mine barns vegne.

Det er helt ok å kose seg med en flaske øl og et glass vin under maten, dette endrer ikke personligheten din. Men det er greit å gi seg før du kjenner det begynner å svinge for mye oppi toppen. Dette er et tegne på at du begynner å miste orienterings og koordinasjonsevnen og det er svært lite sjarmerende og rangle rundt juletreet, med buksesmekken åpen og magen halvveis hengende ut.

Beskytt de små og behandle de med respekt. De blir like påvirket av din oppførsel som du gjør av rusen.

God julerus sesong folkens, ikke glem unga!

Klikk på bildet for å forstørre.

 


Maria

Takk for at du leser.

Følg meg gjerne på:

Instagram

Facebook

Snapchat: Prettysmooth

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.