*Nettavisen* Nyheter.

Motivasjonsretning opp og frem

Hei og god mandagskveld. Motivasjonsretning opp og frem?.

Jeg tenkte jeg skulle snakke litt om mål i dag:)

Når man setter seg mål er det viktig at man planlegger riktig og tar alle faktorer i betraktning før man går i gang.

1.For det første er det viktig at målet er spesifikt, hva er det du konkret vil? Vil jeg ned 10 kg,vil jeg løfte 50 kg over hodet, eller vil jeg se ut som jeg gjorde da jeg var 20 år? osv

2. Målet må være målbart, det betyr at du må vite når du har nådd målet ditt. Du må se, høre eller føle når du er der. Hvor skal jeg egentlig og hvordan vet jeg at jeg er der?

3. Målet må være attraktivt, altså viktig nok for deg i forhold til eventuelle kryssmål / verdier som vil oppstå. Og være det du virkelig vil og ikke et middel til å oppnå et annet eller bakenforliggende mål.

4.Målet må være realistisk, om man prøver og feiler mange ganger vil man stoppe og prøve til slutt og konkludere med at dette bare ikke ligger for meg. Hovedproblemet er som regel at målene er urealistisk høye i forhold til hva man har mulighet til å oppnå. Setter man seg realistiske mål har man en mye bedre odds for å lykkes.

5. Målet må være tidsbestemt. Når vi setter oss mål tenker vi fremtid, det er viktig og tidfeste målet med en bestemt dag eller dato slik at det muliggjør og jobbe seg frem til denne dagen.

6.En viktig del av et velformulert mål er de vi kaller økologi. Økologi betyr at målet er helhetsorientert, riktig for hele personen og dens omgivelser.

7. Det siste vi må ta hensyn til er at måle må være formulert positivt, det vil si at vi lager oss til-motivasjoner og ikke fra motivasjoner. en til-motivasjon er at jeg eks trener for å få en bedre helse. du vil til noe positivt, en fra-motivasjon er eks jeg trener fordi jeg ikke vil være overvektig.

Håper det hjalp på motivasjonen.

Fortsatt fin kveld =)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.