*Nettavisen* Nyheter.

Tips til en sunnere jul! (del 2)

Hei og god torsdagskveld! For et par dager siden tipset jeg om hvordan man kan tilrettelegge for å få en sunnere julemåned. I dag vil jeg komme med flere tips. Det er mange tiltak man kan gjøre for å gjøre Desember til en sunnere måned enn den vanligvis er, uten å ofre "julekosen".

Klikk på bildet for å forstørre.

 Her har du 5 nye tips til å gjøre julesesongen litt sunnere:

♥ Lag sunnere julebakst. Ved å bytte ut raffinert sukker med for eksempel Sukrin/Sukrin Gold vil du spare deg selv for en stor mengde kalorier. Mange er skeptiske til kunstig søtningsmiddel, men i lengden vil ikke den lille mengden du får i deg ved å bruke det i julebakst være skadelig for deg. Mengden raffinert sukker vil i lengden være mer skadelig da det kan føre til overvekt.

♥ Drikk vann regelmessig gjennom hele dagen. Det er også lurt å drikke et stort glass vann før et mektig julemåltid. Da vil du føle metthetsfølelsen tidligere, og muligens spise litt mindre. Vann er også utrolig viktig da julemat inneholder mye salt, som kan virke dehydrerende på kroppen.

♥ Tenk på hvor mange ganger du forsyner deg. Mange forsyner seg både 2, 3 og 4 ganger på julaften. Fokuser heller på å spise sakte og kose deg med maten slik at mettehetsfølelsen rekker å komme før du har forsynt deg for 3. gang.

♥ Fyll halve tallerkenen med grønnsaker. De fleste grønnsaker er kalorifattige, og spesielt grønnsaker som gulrøtter og rosenkål. Fyll opp med grønnsaker og du vil få i deg vesentlig mindre fett og salt. (julemat inneholder meget store mengder fett og salt som er ugunstig å spise for mye av)

♥ Velg magert kjøtt. Personlig spiser jeg kalkun til jul, men det er bare fordi det er det jeg alltid har likt best. Selv er jeg ikke veldig glad verken ribbe eller pinnekjøtt. Men de fleste spiser både pinnekjøtt, julepølse og ribbe til jul, så et tips til dere er å skjære vekk de største fett bitene på kjøttet der det er mulig. Prøv også å forsyne deg med litt mindre porsjoner av kjøttet.

Håper dette innlegget får deg til å ta litt sunnere valg i julen. Ha en fin kveld videre!

- Klem fra Natalie

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag