*Nettavisen* Nyheter.

Tips til en sunnere jul!

Hei og god tirsdagskveld!

Idag er det 1. Desember og derfor tenkte jeg å gi dere noen tips til hvordan man skal få en litt sunnere jul. Julesesongen varer ofte en hel måned eller enda lenger for de som starter tidlig med julekosen. Mye kan skje med kroppen på en måned om man "unner" seg godteri, kaker og fet mat hver dag. Mange går opp i vekt på grunn av høyere energiinntak og mindre aktivitet enn vanlig. Det er mange tiltak man kan gjøre for å unngå dette.

Klikk på bildet for å forstørre.

 

Her er 5 tips til en sunnere jul:

♥ Hold deg til faste måltider. I julen er det fort gjort å småspise hele dagen fordi man har ting stående fremme. Prøv så godt du kan å holde deg til kun å spise når du trenger det. Eventuelt kun sett frem kaker og godteri på kvelden eller når du har besøk.

♥ Unngå å kjøpe inn masse forskjellig godteri bare "fordi det er jul". Hold deg til å kjøpe/lage det tradisjonelle som man føler at hører hjemme i julen. La kosen forbli med for eksempel julebakst, nøtter og marsipan.

♥ Koble ut med trening. Om du får tid eller om du som har barn får barnepass, dra på trening så ofte du kan. Det er helt fantastisk å koble ut med trening om julen blir hektisk. Ta deg en skitur eller dra på treningsenteret. I julen er det få som trener på treningssenter så du vil ha god plass til å boltre deg på.

♥ Husk å spise frukt og grønnsaker. Ved å passe på å få i deg masse frukt og grønnsaker vil det bidra til at du spiser mindre godteri, kaker og fet mat. Rett og slett prøv å fylle opp magen og spis deg mett på sunne ting fremfor usunne ting.

♥ Fokuser på å ha det gøy med familien istedenfor for å fokusere på mat, godteri og kaker. Finn på aktiviteter med barna (og de voksne) som ikke inkluderer godteri eller mat. Man kan for eksempel finne på aktiviteter ute.

Håper disse tipsene motiverer dere til å leve litt sunnere denne måneden. Flere tips til en sunnere jul kommer senere denne uken!

- Natalie

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.