*Nettavisen* Nyheter.

Bilkuppene du kan gjøre før nyttår

Du kan fort spare ti-tusenvis av kroner, kanskje 50.000 eller mer, om du benytter deg av de mange tilbudene bilforhandlere lokker med i desember. En del av tilbudene er gode, men all blankpolert lakk glimrer ikke i gull, viser undersøkelser.

Om du er en av dem som har tenkt å gi deg selv en stor førjulsgave i år, en på fire hjul, så er det en del ting du bør vite. Å holde seg orientert til enhver tid om hva som er Best Buy i bilmarkedet er ingen lett jobb. Heldigvis har LeasePlan en analytikeravdeling som hjelper meg. Der finner jeg en utrolig mengde bilkunnskap. En analytikerkollega har satt opp en liste over det han mener er de beste bilkjøpene du kan gjøre akkurat nå på biler som i utgangspunktet koster opp mot drøye 500.000. Som listen nedenfor viser kan du spare opp mot 75.000 kroner på en BMW. I beste fall.

Klikk på bildet for å forstørre.

 

Klikk her for å se større bilde av listen

Besparelsen som er oppgitt er maks-besparelsen. Sannsynligvis sparer mindre. Ikke misforstå, dette - og de andre på listen - er gode tilbud, men i praksis vil du neppe spare 75.000 kroner. Hvorfor? Fordi alle som kjøper ny bil får en rabatt av selgeren. Du trenger ikke engang å spørre etter den. Og vår erfaring og de tilbakemeldingene vi får fra folk som er ute for å kjøpe bil, er at jo større den annonserte kampanjerabatten er, jo mindre blir den andre rabatten. Den blir heldigvis ikke like mye mindre. Hvor mye mindre kan det jo være morsomt å spørre bilselgeren om.

Analytikeren som har satt opp denne listen har vært ute en vinternatt før, så tilbud som ikke er reelle er nådeløst utelatt. Med reelle mener vi her at det skal være mulig å regne seg frem til en besparelse, og at bilene faktisk skal ha blitt solgt til før-prisen. Det er også mange andre tilbud som er utelatt fra listen. Vi har kun tatt med de som kan spare deg for kr 25.000 eller mer, og som er nasjonale.

Noen av tilbudene er på utgående modeller. Kjøper du en slik bil vil du fort ha en bil som er gammel. Det kan også bety at du får mindre for bilen når du skal selge bilen om 3 – 5 år. Dette gjelder først og fremst dersom det er store endringer på ny modell og den samtidig ikke er blitt vesentlig dyrere.

I tillegg skal du få et stalltips: For de innvidde kalt storforbrukerstøtte. Kort fortalt fungerer det slik at dersom din arbeidsgiver gir deg kjøregodtgjørelse når du bruker din egen bil i jobben, så vil bilimportøren vanligvis gi bilforhandleren en ekstra rabatt, som forhandleren igjen gir videre til deg. Hang du med? Les det en gang til. Det kan fort være verdt 3000 – 4000 kroner.

Nå er jeg ganske sikker på at det er en del bilforhandlere og bilimportører som mener at akkurat deres tilbud er like godt som de vi har listet opp, og at de fortjener en plass på listen. Vel, det mener ikke vi.

Ha en fin adventstid!

NA24 samler de beste kommentatorene. Her er din daglige dose kommentarstoff

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.