*Nettavisen* Nyheter.

3 kjappe spørsmål til Vendela Kirsebom - Forretningskvinne, programleder, goodwill-ambassadør og supermodell

Klikk på bildet for å forstørre.

 Isaac Newton sa

If I have seen further than others, it is by standing upon the shoulders of giants.

I denne spalten vil jeg hver uke stille tre spørsmål til en person som er spesielt imponerende, har utmerket seg, og som representerer noe vi alle kan lære av. Gjennom spalten ønsker jeg å få frem at hardt arbeid og dedikasjon tar deg langt. Dette gjelder uansett hvilket område du velger å bruke tiden din, skole, idrett eller styling for å nevne noen. Hver uke skal vi få stå på skuldrene til en kjempe, bli inspirert i håp om å se litt lenger.

Vendela Kirsebom er en av verdens første internasjonale supermodeller, og var med på å definere supermodellen som en egen merkevare. Hun har flere ganger prydet forsidene på de største magasinene i verden slik som Sports Illustrated, Elle, Vogue og Cosmopolitan. Vendela har også hatt roller i store Hollywoodfilmer som Batman & Robin, Model behavior og The parent trap, og jobbet som programleder i TV3 for programmene Designerspirene og Top Model Norge. Denne imponerende kvinnen har gitt ut fire bøker: Model Mommy (McGraw HIll), Vendela - Duft av parfyme (Aschehoug), Vendelas Beauty bible (Aschehoug) og Fashionbible (Aschehoug). I tillegg jobbet hun i over 10 år jobbet som internasjonal goodwill-ambassadør for UNICEF, der hun fokuserte på utdannelse for jenter. I dag er hun forretningskvinne med eget selskap som forvalter: hår- og skjønnhetsprodukter gjennom seriene Vendela og Vendela Silver, og brillekolleksjonen Vendela Eyewear Collection som alle selges over hele Norden. Hun har også et samarbeid med First hotell Norden, og jobber med det norske selskapet E-green om utviklingen av en el-sykkel. Vendela har et smittende godt humør. Etter dette intervjuet begynner jeg helgen inspirert og forferdelig blid.

Klikk på bildet for å forstørre.

 

  1. Hvordan var du på skolen?

Jeg har ikke gode minner fra skolen. Jeg mistrivdes veldig på grunn av en svært dårlig lærer, og ble tvunget til å bytte skole etter 6. klasse. Læreren på Steinerskolen, der jeg gikk, var en mobber og hun likte ikke meg. Hun valgte seg favoritter og jeg var ikke en av dem. Dessverre hadde vi samme lærer i alle fag. Skolen hadde ikke rektor, slik at det var heller ingen å gå til, jeg opplevde at situasjonen var veldig vanskelig. Jeg var egentlig flink på skolen. Hun hadde bestemt seg, hun likte ikke meg. Jeg tror det var fordi jeg var en av dem som sto opp for andre, og sa ifra når det var urettferdighet.

Når jeg begynte på den nye skolen manglet jeg grunnkunnskaper i matematikk, og fikk en del ekstra hjelp for å rette på dette. På grunn av alle kunnskapshullene var skolen tøff, men jeg elsket å ha sluppet unna den gamle læreren. Likevel, seks år med manglende læring i matematikk og mye vondt i magen hadde satt sitt merke. Jeg klarte derimot å gjøre det bra i de andre fagene.

Da jeg begynte på videregående skole hadde årene med kontinuerlig motstand i matematikk gjort at jeg ble skolelei, og slet med hodepiner. Det var ikke lett å ta igjen de første seks årene med mattehull, og jeg slet med manglende mestringsfølelse. Det var på denne tiden jeg ble oppdaget av Eileen Ford på en restaurant, og mamma lot meg prøve meg som modell.

Jeg var ikke spesielt populær. Jeg var mye høyere enn alle de andre, også guttene. Det hele ble litt klønete. Jeg hadde kviser og det var mange jenter som var mer populære enn meg. Det jeg ser tilbake på med glede var idretten. Jeg var god til å løpe, og var raskere enn både jentene og guttene. Dermed ble det friidrett på meg. Dette var en arena hvor jeg for første gang bygget mestringsfølelse. Det var utrolig viktig for meg og min egen utvikling.

  1. Hva ville du gjort annerledes dersom du fikk gå på skolen om igjen?

Årene fra Steinerskolen sitter fremdeles i meg, og det var mange vonde opplevelser. Selv når jeg tenker på dette i dag blir jeg preget av hendelsene som skjedde da. Om jeg kunne få gå på skolen igjen, ville jeg gjort det meste ut av det. Jeg stortrives med å lære, fordi det tvinger meg til å tenke. Jeg opplever at det er i tenkeprosessen verdiskapningen skjer.

  1. Hva er det kuleste du har gjort?

For fire år siden fant jeg pappen min. Jeg har flere ganger gjennom livet forsøkt å finne ham, men siden jeg var et resultat av en sommerforelskelse, var tipsene få. Ved et lykketreff fant jeg ham, og vi fikk to år sammen før han døde. Med ham kom også en stor, fantastisk familie. Noe jeg alltid hadde drømt om. Det flotteste med å finne pappa var alle brikkene som falt på plass. Mamma og jeg er veldig ulike, noe som har skapt mange spørsmål om hvorfor jeg er den jeg er, og hvorfor jeg reagerer som jeg gjør. Da jeg traff pappa fikk jeg mange av svarene jeg hadde lett etter. Det var som om møtet med ham sluttet ringen om hvorfor jeg er den jeg er.

Klikk på bildet for å forstørre.

 

Annonsebilag