Clostridium botulinum bakterien.

BILDE: www.sciencephoto.com

Ingenting er så ille at det ikke er godt for noe. Slik som Botulinum toksinet, eller Botox som vi uvitende kaller det. Denne nervegiften blir produsert fra bakterien Clostridium botulinum, og er mest kjent som rynkebehandling. Det finnes visst ulike sorter av dette toksinet, der noen kan forårsake nervedød, mens andre ikke gjør det. Ved rynkebehandling får kunden små injeksjoner, av en type som ikke skaper nervedød, slik at muskelen bare blir lammet. Når muskelen ikke beveger seg, så påfører den heller ikke noen bevegelse på huden og rynkene uteblir.

I tillegg til rynkebehandling brukes Botox blant annet til å behandle hodepiner, så vel som svetteproblemer. Du kan faktisk få denne behandlingen dekket av staten og utført av fastlegen, eller med henvisning fra fastlegen. Botox blir også brukt til å behandle spasmer hos pasienter med cerebral parese. Utrolig mye spennende å lese om denne potente nervegiften.

Men, det er bare noe av det som er spennende med Botulinum toksinet. Det som er det mest fascinerende med denne giften er at den også brukes i biologiske våpen. Denne nervegiften er en av de sterkeste som naturlig produseres i naturen. Wikipedia hevder at en dødelig dose er på 0,0000008 gram for en person på 70 kg.

Ta IKKE fra dette at det å motta Botox-behandling fra rynker er farlig, det er visst feil. Botulinum har vært brukt innen medisin i mange ti-år og etter hva jeg kunne finne så er fire mennesker død av botulisme i Norge de siste 100 årene, hovedsakelig fra dårlig mat. Dødlighet er selvfølgelig også et dosespørsmål, men for flere av typene Botulinum finnes det motgift. I denne sammenheng er det viktig å tenke på at selv vanlige kjøkkenartikler som salt og vann er dødelig for store mengder, så ingen grunn til hysteri her.

Denne videoen viser de 5 verste biologiske våpnene, og hvordan de virker på mennesker. Skummelt og interessant!

TY3Sp9cD8zkDette innlegget er skrevet av meg som en nysgjerrig borger, og IKKE som en person med kompetanse på området.

Følg meg på instagram under Mattedama , facebook under Mattedama og på snap: vibekegf