Kongshavn skole, tuuusen takk for en kul formiddag! You guys rock<3

I dag har jeg holdt foredrag på Kongshavn vidregående skole. Alle 1P-elevene skulle til pers, 1 t og 15 min med min historie fra supertreig til superkjapp i matte, myten om det late geni og 6 steg til hvordan å mestre matte.

Dette gikk som det måtte, tøff-i-trynet ungdom de første minuttene, tøff-i-trynet Vibeke de neste og deretter knall god stemning! Kongshavngjengen er en superkul gjeng. Veldig engasjert, stilte mange gode spørsmål! ...og noen litt mindre matterelevante. Likte spesielt det hvor en av gutta lurte på om jeg noen gang hadde tenkt på å bli modell! hahahaha

Det er spesielt å snakke med P-klasser. Det er ofte mange mattelei elever og masse ubrukt potensiale. Akkurat slik jeg opplevde meg selv på videregående. Liksom ikke noe galt med hodet, men en del galt med innsats og arbeidsvaner. Føler at jeg får lov til å snakke til meg selv på den alderen, og fortelle meg selv at jeg må ta meg sammen og gjøre en innsats. Ikke gi opp, men be om hjelp til å lage et opplegg for hvordan å komme i mål med faget. Jeg opplever å møte mange som har lyst til å gjøre en endring, men ikke alltid vet hvordan. Da er det gøy å kunne komme med en oppskrift og forsøke å motivere til handling. Mange kreative ungdommer, og kreativitet er en av nøklene til å være god i matte.

Jeg elsker at jeg får muligheten til å holde foredrag for elever og lærere! Jeg har så inderlig lyst til at de skal lykkes, antakelig mer lyst enn Sundby har på OL-gull på 5 mila.

Håper foredragsforespørselene fortsetter å komme, I <3 it!