*Nettavisen* Nyheter.

Hjernejul 2015 - Første juledag

Fractal Spider Element
Licensed from: agsandrew / yayimages.com

Jeg har alltid rensket blader, magasiner og aviser for sudoku, quizer og annen hjernetrim. Fra lillejulaften og frem til første nyttårsdag har jeg derfor tenkt å dele matte- og logikkoppgaver som du kan kose deg med i julen og romjulen. Hver dag vil du finne to oppgaver på bloggen, én lettere og én vanskeligere oppgave. Disse vil være hentet fra Abelkonkurransen eller fra Matematikk.org.

Alle oppgavene skal kunne løses med ungdomsskolematte eller lavere nivå. I oppgave 1 i dag burde du tenke puslespill, å bytte om og sette like ting inn for hverandre. Oppgave 2 handler om telling, og er en logikkoppgave. Et løsningsforslag på oppgavene blir publisert dagen etter. Post gjerne svaret ditt i kommentarfeltet om du ønsker. Her er første juledag-oppgavene:

Oppgave 1

Rudolf, Torden og Lyn har jobbet knall hardt denne julen og får sin lønn betalt i Nissedaler. Rudolf og Torden har fått utbetalt til sammen 120 Nissedaler, Torden og Lyn har til sammen 60 Nissedaler, og Rudolf og Lyn har til sammen 70 Nissedaler. Hvor mange Nissedaler har de totalt?

Oppgave 2

Hvor mange par (x,y) av hele tall oppfyller 1 ≤ x ≤ y ≤ 20?

Svaret kommer i morgen, God Jul!

For flere oppgaver trykk her!

Her er svaret på gårsdagens oppgaver!

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag